política

Ld'A demana els números de la planta de cogeneració

Ld'A demana els números de la planta de cogeneració

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller general del grup parlamentari Liberal Josep Majoral va enviar una demanda d’informació a Sindicatura perquè el Govern li faci arribar “la comptabilitat detallada” de la planta de cogeneració de FEDA situada a Soldeu. En un comunicat emès pel grup parlamentari, s’explica que Majoral vol conèixer de prop la comptabilitat de la planta.

El conseller vol saber si aquesta infraestructura, la primera d’aquestes característiques que es va posar en funcionament al Principat, és sostenible econòmicament. “És important saber si la instal·lació és viable i que no suposa una càrrega financera excessiva per a FEDA”, va explicar el mateix Majoral. La principal preocupació del parlamentari liberal és “tenir la certesa que el projecte pot tirar endavant i que és, com a mínim, autosuficient econòmi­cament”.

Majoral va indicar que el fet de tenir les dades econòmiques de la primera planta de cogeneració al país és “d’especial importància”, ja que “des del Govern i FEDA es volen seguir implantant instal·lacions d’aquest tipus en altres indrets del país”. La planta de cogeneració de FEDA a Soldeu, que va entrar en funcionament l’1 de desembre del 2016, és una de les primeres pedres angulars del Govern per produir més energia amb l’objectiu de reduir la dependència energètica que té el Principat en aquest àmbit d’Espanya i França. Durant l’acte d’inauguració a final del mes de febrer es va explicar que una de les fites és arribar a produir com a mínim el 30% de l’energia necessària dins del país l’any 2030.

tracking