Presó per a un resident per abús sexual a un menor

La policia va detenir l’home dimarts passat a Soldeu per ordre judicial per uns fets que van succeir fa uns mesos

Presó per a un resident per abús sexual a un menorXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Batllia ha dictat l’ingrés al centre penitenciari de la Comella d’un home, resident de 36 anys i de nacionalitat argentina, acusat d’haver abusat sexualment d’un menor d’edat. L’home va ser detingut dimarts passat a primera hora de la tarda a Soldeu com a presumpte autor d’un delicte contra la llibertat sexual, concretament per actes sexuals sense consentiment, per ordre judicial.

Els fets pels quals ha estat detingut i empresonat, segons ha pogut saber el Diari, haurien succeït fa uns mesos, estan judicialitzats i no ha estat fins ara que s’ha decidit l’internament del resident argentí.

El que no ha transcendit és si s’ha decidit empresonar ara l’home per alguna declaració que s’hagi produït en el marc de la instrucció de la causa o perquè el presumpte abusador hauria tornat al Principat.

El delicte del qual està acusat, que castiga els abusos sexuals a menors de 14 anys, està penat entre tres mesos i tres anys de presó en el seu tipus bàsic. Un càstig que segons els agreujants pot arribar als set anys d’internament si l’autor conviu o és familiar de la víctima, fins a deu si hi ha hagut accés carnal o fins a quinze si la víctima és especialment vulne­rable.

La detenció del presumpte violador és una de les sis que va realitzar la policia la setmana passada, de les quals el cos va anunciar ahir en el tradicional balanç que fa públic cada dilluns. Una de les més destacades és l’arrest d’un jove resident de 21 anys després de participar en una baralla a la sortida d’una discoteca d’Andor­ra la Vella la matinada de dissabte passat. La policia el va detenir com a presumpte autor d’un delicte contra la integritat física després que el jove agredís greument un treballador temporer de 18 anys.

La víctima va resultar ferida de gravetat al cap i va ser traslladada a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell, on posteriorment va ser derivat a un centre mèdic de Tolosa, a França. Els agents de policia que van ser requerits en el lloc dels fets quan faltava mitja hora per a les set del matí van detenir el jove després que fos identificat com el pressumpte autor de l’agressió al resident temporal.

Aldarulls a Andorra la Vella

D’altra banda, la policia va detenir la matinada de diumenge un home no resident de 32 anys després de protagonitzar uns aldarulls en un carrer d’Andorra la Vella acusat de un presumpte delicte de danys. Una patrulla va ser requerida al lloc dels fets després que el turista hagués fet caure una motocicleta que estava estacionada al carrer. El cop va provocar que degut a l’efecte dominó caiguessin al terra cinc motocicletes més.

A més dels desperfectes a les motocicletes, el turista va realitzar destrosses a un immoble proper. Concretament va rebentar la porta d’entrada d’un edifici d’un cop de peu. Segons indica la policia en el comunicat, la reparació de la porta trencada tindria un cost de 1.000 euros.

TRES POSITIUS PER ALCOHOLÈMIA

La policia va detenir la setmana passada tres persones per conduir sota els efectes de l’alcohol. Una d’elles, l’home resident de 37 anys que la nit de divendres va provocar un accident de circulació prop del centre comercial River que va acabar amb una persona ferida lleument. L’home va donar una taxa d’1,63 grams d’alcohol per litre de sang, la mateixa que un dels altres dos detinguts. Concretament, la taxa que va donar un resident de 55 anys detingut aquell mateix dia després de ser aturat en un control rutinari a les 14.40 hores. La matinada de dimecres un temporer de 31 anys va ser detingut amb una taxa d’1,44 grams per litre.

tracking