Cossos especials

Els penitenciaris defensen que per fer el trasllat de presos calen trenta agents més

El sindicat del cos afirma que tot i les noves incorporacions seguiran mancant dones

Els penitenciaris defensen que per fer el trasllat de presos calen trenta agents mésFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els agents penitenciaris xifren en una trentena els efectius que farien falta si el cos assumís el trasllat de presos, competència que actualment desenvolupa la policia i que la nova llei atribueix als carcellers. Una quantitat més alta que la defensada pel director de la presó, Francesc Tarroch, que considera que se’n necessitarien vint més. El portaveu del Sindicat d’Agents Penitenciaris (SAP), Sergi Teixeira, va assenyalar que “mancarien uns vint agents només per fer les tasques dels trasllats”. “Faltaria molta més gent. Pensem que amb 21 agents es pot engegar, però has de donar seguretat”, va indicar.

En aquest sentit, va apuntar que abans de cedir la competència el ministeri de Justícia “avaluarà l’impacte econòmic que té” el canvi per saber “el que suposarà” i si realment és viable. Teixeira, a més, va assenyalar que no hi ha unanimitat al cos quant a la possibilitat d’ocupar-se dels desplaçaments, sinó que depèn de cada persona. “És segons el criteri de la gent. No tothom ho vol fer i no tothom es vol quedar fent només les tasques d’agent penitenciari”, va adduir.

Teixeira va evidenciar que “encara no hem vist cap millora” des de l’entrada en vigor de la nova llei del cos, però va subratllar que qüestions com ara les noves oportunitats de formació van condicionades a l’entrada de més treballadors. “Si vols més formacions has de tenir personal per garantir el servei de cada dia”, va assenyalar, tot afirmant que “fins que no entri personal no es podran fer formacions”. Amb tot, va valorar positivament la nova planificació horària impulsada per Tarroch, que “després de dos anys i mig s’ha adonat que el teló d’Aquil·les de la presó era el plàning”, ja que “han hagut de pagar moltes hores extres”.

Teixeira va assegurar que falten carcelleres tot i la incorporació de sis nous efectius –encara està per determinar quants seran dones– a partir del gener. Malgrat el reforç, “i tant que en faltaran, de dones”, va etzibar el sindicalista.

Sala vis-a-vis

El Raonador del Ciutadà, Josep Rodríguez, va celebrar que ja hi hagi data d’obertura de la sala vis-a-vis de la presó. “És una bona notícia perquè dona resposta a una reivindicació de feia almenys quatre anys”, va dir, afegint que “la gent es queixava que no tenien el que en altres centres penitenciaris tenen”. “Em sembla una bona notícia de cara a la gent que està reclosa”, va concloure.

tracking