Sostenibilitat

Comença la recollida de la matèria orgànica prop dels centres comercials i els hotels

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresa Reciclatges Feper va començar ahir al vespre la recollida de la matèria orgànica generada pels vuit grans centres comercials obligats a separar aquests residus i dels productors d’hotels i restaurants que s’hi han afegit. L’empresa recollirà la matèria orgànica que els 8 centres comercials, 21 hotels i 17 restaurants participants separaran prèviament en contenidors específics. L’exportació es farà a la planta de compostatge de Benavarre, de la Mancomunitat de l’Urgellet, situada a Bellestar, i un cop exportada la matèria a la planta de compostatge es convertirà el residu en un compost que serà recuperat al país per utilitzar-lo en jardins.

L’objectiu del projecte, va indicar el Govern en un comunicat, és vetllar per la implantació progressiva i el compliment de la jerarquia de les opcions de gestió de residus, segons la qual cal prioritzar el reciclatge davant la valorització energètica i l’eliminació.

D’altra banda, emmarcat, com la recollida de la matèria orgànica, en el marc del pla nacional de residus, l’estand del departament de Medi Ambient i Sostenibilitat a la 39a Fira d’Andorra la Vella centrat en el reciclatge i la prevenció de residus va repartir entre els visitants més de 4.700 ampolles de vidre per promocionar el consum d’aigua de l’aixeta.

tracking