Salut

Álvarez preveu la inversió pública en el concurs pel servei d'oncologia

El ministre assegura que el Govern està estudiant el grau de participació pública que hi ha d’haver

Álvarez preveu la inversió pública en el concurs pel servei d'oncologia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Salut, Carles Álvarez, està obert a preveure la participació pública en el concurs pel servei d’oncologia que inclou la inversió per habilitar una unitat de radioteràpia. Álvarez considera que “si d’entrada el plec de bases és molt estricte i no som capaços de modular-ho ningú es presentarà” i, per tant, va assegurar que estan “estudiant quin grau d’inversió pública hi ha d’haver en aquesta màquina”, a diferència del ministre d’Economia, Gilbert Saboya, que va explicar que la inversió serà a càrrec de l’operador que es postuli i si no se’n presenta cap el Govern presentarà un nou concurs.

“La inversió és una contrapartida que es pot gestionar parcialment o totalment”, va indicar el titular de Salut, tot remarcant que “quan a una persona l’obligues a fer una inversió que pot ser quantiosa i que amb el seu ús diari no la pot rendibilitzar potser s’haurà de buscar més compensació”. “Si veus que no pot trobar l’interès [el concurs] es pot modular”, va assenyalar. Álvarez va apuntar que “el que té clar l’administració” és que la construcció de l’obra amb el búnquer serà a càrrec del Govern”, mentre que els detalls de la unitat de radioteràpia els està acabant d’estudiar la comissió interministerial que està dissenyant el plec de bases i que està examinant “fins on es pot arribar”. “El que s’ha de valorar és el cost de la màquina i de la gestió, perquè el manteniment és molt car”, va argumentar. A diferència de Saboya, va deixar clar que tot plegat ha de quedar clar en el primer concurs que es presenti. “No podem fer un concurs d’impossibles, ha de tenir un sentit comú”, va reblar.

Per altra banda, sobre la cobertura social dels desplaçaments a l’exterior dels malalts de càncer, va afirmar que “es poden revisar” les tarifes per retribuir els viatges perquè “és veritat que no és el suficient que podria ser”.

tracking