Legislació

Els apartaments turístics no estaran obligats a tenir Wi-Fi

La classificació tindrà en compte 130 ítems, 50 dels quals seran optatius

Els apartaments turístics no estaran obligats a tenir Wi-FiArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els apartaments turístics o, tal com els anomena la nova llei, habitatges d’ús turístic (HUT) no hauran de tenir obligatòriament servei d’internet via Wi-Fi. Així s’indica en l’esborrany per classificar aquest tipus d’allotjament que inclou aquest servei entre els 50 ítems no obligatoris, però que de comptar amb ells donen punts per a la classificació dels apartaments que la nova Llei d’allotjaments turístics preveu que sigui de cap a cinc estrelles. Segons l’esborrany, per aconseguir la màxima classificació s’han d’obtenir com a mínim 300 punts. Per tenir quatre estrelles, 250 punts, per a tres estrelles, 200 punts, per a dues estrelles, 150 punts, i per a una estrella, 100 punts.

En el cas de Wi-Fi, per exemple, comptar amb aquest servei donaria 10 punts. L’esborrany atorga el màxim de punts a serveis com ara comptar amb una plaça d’aparcament al mateix edifici on està l’apartament o tenir un bany més dels obligatoris. Un apartament amb rentavaixelles, rentadora, assecadora, aire condicionat, congelador, banyera de grans dimensions, barnussos i televisió intel·ligent superaria els 100 punts.

Per aconseguir la llicència, tots els habitatges d’ús turístic han de donar compliment a 80 ítems obligatoris. Entre els requisits que ha de tenir l’apartament hi ha el de la bona conservació i netedat de l’habitatge, el de comptar amb bany, cuina i dormitori o el de tenir roba de bany, cuina i llit.

L’esborrany sobre la classificació divideix els 130 ítems en cinc categories: instal·lacions, equipament (confort sanitari, comoditat, equipament dormitori, cuina, sala d’estar menjador, serveis complementaris, dipòsit, climatització i telecomunicacions), servei, capacitat, i lliteres, alçades mínimes i zones de pas.

D’altra banda, per aconseguir la llicència un apartament turístic haurà de tenir com a mínim 24 metres quadrats i la superfície mínima per persona ha de ser de 8 metres quadrats. Per cada sis places haurà de tenir com a mínim una cambra de bany. Les places màximes per dormitori seran 4 i n’hi podrà haver dues més al menjador. S’acceptaran tres places als que tinguin només un dormitori. Els estudis podran tenir cinc places en llits a la sala d’estar.

2.500 INSPECCIONS EL 2018 I EL 2019

El Govern ha tret a licitació el concurs per contractar una empresa que realitzi les inspeccions dels habitatges d’ús turístic per als exercicis 2018 i 2019. El ministeri de Turisme preveu realitzar 1.000 inspeccions el primer any i 1.500 més el segon. Per al 2018 també preveu fer 200 revisions i per al 2019, unes 500. S’entén per revisió la segona o la visita posterior realitzada a un apartament durant la qual s’avaluen les mancances trobades abans.

tracking