Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Medi ambient

Comença la recollida de la matèria orgànica prop dels grans productors

Es recolliran els residus de 8 centres comercials, 21 hotels i 17 restaurants
Un dels missatges que es podien veure a l'estand del departament de Medi Ambient i Sostenibilitat a la Fira d'Andorra la Vella.

Comença la recollida de la matèria orgànica prop dels grans productors

Un dels missatges que es podien veure a l'estand del departament de Medi Ambient i Sostenibilitat a la Fira d'Andorra la Vella.

M.F.
Actualitzada 30/10/2017 a les 18:05
L’empresa Reciclatges FEPER comença avui al vespre la recollida de la matèria orgànica generada pels vuit grans centres comercials obligats a separar aquests residus i dels productors d’hotels i restaurants que s’hi han afegit voluntàriament.

En el marc del Pla nacional de residus, 2017-2020, la recollida i gestió de la matèria orgànica es va adjudicar a una empresa externa, amb l’objectiu de recollir aproximadament el 10% de la matèria orgànica produïda al Principat, el que suposa unes 1.000 tones anuals. L’empresa recollirà a partir d'avui la matèria orgànica que els 8 centres comercials, 21 hotels i 17 restaurants participants separaran prèviament en contenidors específics per a aquest residu. Així, l’exportació es farà a la planta de compostatge de Benavarre, de la Mancomunitat de l’Urgellet, situada a Bellestar, i un cop exportada la matèria a la planta de compostatge, es convertirà el residu en un compost que serà recuperat al país per utilitzar-lo en jardins.

L’objectiu d’aquest projecte és vetllar per la implantació progressiva i el compliment de la jerarquia de les opcions de gestió de residus, segons la qual cal prioritzar el reciclatge davant la valorització energètica i l’eliminació.

L’estand de la Fira d’Andorra la Vella reparteix 4.700 ampolles d'aigua
D'altra banda, en el marc, també, del Pla nacional de residus, l’estand del departament de Medi Ambient i Sostenibilitat a la 39a Fira d’Andorra la Vella s’ha centrat en el reciclatge i la prevenció de residus. Així, s’han repartit entre els visitants més de 4.700 ampolles de vidre, per promocionar el consum d’aigua de l’aixeta i reduir l’ús d’envasos de plàstic.

Com cada any, a l’estand s’han recollit també telèfons mòbils vells, tauletes i carregadors, amb un total de 117 aparells. Per l’estand han passat milers de persones que han pogut llegir i conèixer els missatges a favor del reciclatge i la prevenció de residus preparats per sensibilitzar la ciutadania.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts