Política

El PS critica “la precipitació” del Govern sobre Catalunya

El partit considera que és el Consell General qui s’hauria de posicionar

El PS critica “la precipitació” del Govern sobre CatalunyaXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Partit Socialdemòcrata (PS) és crític amb la gestió que ha fet el Govern del conflicte català, que divendres va acabar amb la proclamació de la República catalana i amb la intervenció de l’autonomia per part de Madrid. La primera secretària del PS, Susanna Vela, va assenyalar la “precipitació” de l’executiu a l’hora de manifestar públicament que la declaració d’independència “no té efectivitat jurídica” i que “Catalunya continua sent una part integrant d’Espanya”. Amb tot, va matisar que “tampoc sabem en quin context han fet aquesta nota ni a què respon”, és a dir, “si el Govern diu el que li tocava dir, que no ho sé”.

En tot cas, va lamentar que l’executiu emeti un judici sobre el conflicte polític de l’estat veí en nom d’Andorra ja que a qui li pertoca fixar un posicionament és a tots els representants polítics del país. Vela va voler deixar clar que “qui es posiciona és el Consell General” i en aquest sentit va avançar que “estarem pendents de com evolucionin les coses” per decidir si cal un pronunciament. “S’han d’analitzar les coses dins la legalitat, els marcs legals i dialogant, i a partir d’aquí ja veurem si Andorra s’ha de posicionar”, va dir, insistint que s’haurà de fer en seu parlamentària.

Sobre l’abast tant de la declaració d’independència per part de la cambra catalana com de l’aprovació de l’aplicació de l’article 155 per part del Senat espanyol, Vela va assenyalar: “Hem de ser respectuosos amb totes les institucions.” A més, va recalcar que continuen “demanant que tot això es faci des del respecte a l’ordenament jurídic que es marca una pròpia autonomia respectant els marcs legals”. Com ja havia fet el partit coincidint amb les mobilitzacions que s’han fet darrerament al territori veí, la recentment escollida dirigent dels socialdemòcrates va fer novament una crida al civisme. “Evidentment el principal és que les coses s’han de poder parlar i tractar com a persones i el recurs a la violència s’ha d’evitar”, va reblar.

tracking