Les renovades Meritxell i Carlemany tindran terra de granit

Marín afirma que les obres a Vivand començaran a l’abril i duraran fins al 2019

Les renovades Meritxell i Carlemany tindran terra de granitFernando Galindo

Creat:

Actualitzat:

L’estand del comú d’Andorra la Vella a la Fira de la capital mostra com seran els nous elements que embelliran tant l’avinguda Meritxell com la de Carlemany. El terra de l’expositor és de granit, el mateix que hi haurà al tram comercial d’Andorra la Vella, segons va explicar ahir la cònsol major de la parròquia, Conxita Marsol, durant la inauguració de la 39a edició de la Fira. Marsol va mostrar els bancs, que sí que seran compartits amb Carlemany, i també les noves papereres. A la part de Meritxell, a més, s’instal·laran uns passos de zebra senyalitzats a terra, nous fanals i també alguna font. “Nosaltres sabíem que la nostra part de l’avinguda necessitava un rentat de cara i creiem que posant un paviment de qualitat, net i simple, ens posarem al mateix nivell que Escaldes, ja que la seva part era més nova i estava en millor estat”. Per la seva banda, Trini Marín va indicar que el comú preveu iniciar les obres a l’avinguda Carlemany entre els mesos d’abril i de maig, al mateix temps que la capital. “Volem aprofitar aquest període un cop finalitzi la temporada d’hivern. No sabem si podrem acabar els treballs a final d’any però segur que a principi del 2019 ho estaran”. A Vivand es posarà un terra de granit “molt similar al de Meritxell i desapareixerà el característic dibuix del paviment. També hi haurà noves papereres amb un dipòsit subterrani que es netejaran cada setmana i es posaran els mateixos bancs que a la capital.

Etiquetes:

La 39a edició de la Fira d’Andor­ra la Vella es va inaugurar ahir amb representació de totes les parròquies i del cap de Govern. Uns 200 expositors s’han reunit al recinte del Parc Central i esperen amb ànsia l’oportunitat de negoci que significa per a ells. “Nosaltres som dels més antics. Fa més de dotze anys que venim i sempre ens ha permès estrènyer els vincles comercials i culturals entre Valls i Andorra la Vella”, va dir el responsable de l’estand de la Cambra de Comerç de la capital de l’Alt Camp. Per altra banda, estands com els de Grandvalira, Andorra Telecom o el del BC MoraBanc estaven plens de persones que volien comprar els seus forfets o abonaments de temporada. “Cada any venem molts forfets i esperem que enguany no sigui diferent. Avui comença la Fira però s’animarà abans de diumenge”, va comentar un dels responsables de l’estand de Grandvalira mentre repartia fulletons i fulls d’inscripció. En total els organitzadors esperen poder igualar el rècord de 70.000 visitants fins que s’acabi.

Optimisme dels concessionaris

El sector d’expositors de cotxes de la Fira va mostrar “optimisme” en les perspectives de venda i negoci durant la mostra d’enguany. Daniel Trillo, assessor comercial del Centre Prestigi Automòbils, va pronosticar que “els resultats continuaran en la línia ascendent de l’any passat, una vegada superada aquesta crisi”. Ronald Cabrero, representant de màrqueting d’Automòbils Pyrénées, que treballa amb vuit marques diferents, va explicar que “normalment la Fira ens serveix per començar a tancar entre vint i trenta tractes durant els tres dies que dura, tot i que la venda directa durant la mostra és menor”. La previsió de Joan Elsen, assessor de vendes d’Europ-Auto, és que a la mostra, una cita en què els concessionaris fan importants promocions, es tanquin “entre cinc i sis vendes”, i més endavant n’hi acabi havent deu o quinze més gràcies a la presència a la Fira. El sector indica que de moment durant el 2017 les vendes han crescut prop d’un vint per cent. Josep Roca, comercial de Renault de Becier Vehicles, explica que la xifra és fins i tot superior i podria enfilar-se fins al trenta per cent.

EL GOVERN REGULARÀ ELS CERTIFICATS DE PRODUCTES ECOLÒGICS

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, va anunciar la intenció del Govern de presentar un projecte de llei per certificar la qualitat ecològica dels productes andorrans. La ministra va dir durant la 39a edició de la Fira del bestiar que amb aquesta llei “els productes que responguin a una sèrie de requisits podran tenir aquest segell ecològic”. Segons la ministra, el fet de tenir aquesta normativa “ens permetrà certificar els productes amb la nostra marca i ajudarem a fer més visible al consumidor que tindrà el reconeixement europeu, ja que estarà homologat”. Aquesta nova llei es portarà al Consell General les pròximes setmanes i Calvó creu que podria aprovar-se abans de final d’any, d’aquesta manera les primeres certificacions podrien començar a donar-se a principi del 2018. Per aconseguir el segell la ministra va explicar que cada agricultor i ramader “haurà de fer un esforç suplementari per cenyir-se als requisits que preveurà la normativa. Des del Govern ens comprometem a posar al seu abast el segell i el reconeixement que això implica de cara al consumidor”. Calvó també va avançar que s’està desenvolupant un nou logotip per a la marca Carn d’Andorra, “una campanya de màrqueting i comercialització per millorar un producte que ja funciona”.

La Fira del bestiar va reunir una trentena d’explotacions de tot el país a l’aparcament adjunt a l’antiga plaça de braus, que van presentar els seus millors animals per intentar guanyar un premi. En total hi havia 25 categories en concurs i cadascuna tenia un podi de classificats. El darrer premiava el millor exemplar de raça bruna i va ser per a Andreu Gaspà, de casa Saboya, a Ordino. En aquesta edició de la Fira del bestiar van participar 200 exemplars.

Les renovades Meritxell i Carlemany tindran terra de granit

tracking