Energia

Electricitat de França veu Andorra com un laboratori d'innovacions

FEDA i EdF signen un protocol per continuar la col·laboració iniciada fa més de trenta anys

Electricitat de França veu Andorra com un laboratori d'innovacionsSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Electricitat de França (EdF) considera Andorra com un territori ideal per esdevenir un laboratori d’assaig de noves tecnologies en aquest camp. Així ho va indicar ahir el delegat regional per Occitània de la companyia, Gilles Capy, durant la signatura del protocol d’acord entre EdF i FEDA, que consolida la col·laboració que van iniciar fa més de 30 anys les dues elèctriques. “A Andorra, FEDA té un sistema de treball àgil en un espai petit i en matèria d’innovació cal anar ràpid”, va asse­nyalar Capy, després de signar el protocol que prorroga fins al 2020 el signat el 2014. La històrica col·laboració en els camps de l’energia hidràulica i l’alta tensió, va dir el director general de FEDA, Albert Moles, s’ampliarà ara als de la mobilitat elèctrica, les xarxes de calor, la cogeneració, l’eficiència energètica i l’smart city.

I també, va destacar Moles, en el turisme industrial. En aquest cas es tractaria de fer una ruta conjunta entre Andorra –amb visites al Museu de l’Electricitat i al Camí hidroelèctric d’Engolasters– i el sud de França. En tres anys es podria posar en marxa una ruta industrialitzada dels Pirineus.

Respecte al conveni, Moles va recordar que bona part de l’energia que importa Andorra ve de França i que a FEDA “tenim els mateixos problemes que pot tenir un gran país i una gran empresa, però a petita escala”.

tracking