TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

La policia troba part del botí del robatori a L'Art d'Or el 2014

El cos va localitzar dimarts en un espai boscós de la Comella les peces sostretes de l’establiment el 8 de novembre del 2014

La policia troba part del botí del robatori a L'Art d'Or el 2014POLICIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La policia va trobar dimarts part del botí del robatori que va tenir lloc a la joieria L’Art d’Or de la capital fa gairebé tres anys. El cos va emetre ahir un comunicat explicant que els agents van localitzar les joies i petits prestatges amagats al costat d’un camí a la zona de la Comella, el lloc per on van fugir els autors del robatori. Per aquest motiu, la investigació iniciada just després de l’assalt establia que una de les ubicacions on podia estar el botí era precisament la de la Comella. De fet, és allà on es van desplaçar els dos lladres amb cotxe –concretament en una zona residencial– per després escapar-se per la muntanya.

Des d’aleshores, la policia va dur a terme recerques “amb més o menys intensitat en funció del moment i de la meteorologia” i finalment fa dos dies va arribar al punt concret on estava el botí. Fonts del cos van explicar que van ser membres de la unitat de grups especialitzats (UGE) els que van fer la troballa de les peces. Els integrants combinen els entrenaments i les recerques en zona de muntanya i feia temps que buscaven el parador d’aquest botí que es van emportar dos lladres que van ser condemnats a quatre anys i mig de presó cadascun i a 20 anys d’expulsió del Principat. La policia, després de fer diverses verificacions sobre els objectes trobats, va arribar a la conclusió que les joies recuperades corresponien a les que es van sostreure de la joieria situada a les galeries Aconcagua de l’avinguda Meritxell.

Assalt en ple dia

Els fets es remunten al 8 de novembre del 2014, quan els dos autors del robatori van entrar a mà armada a l’establiment en plena llum del dia i van trencar i forçar les vitrines per emportar-se la major part del material que hi havia exposat. Més endavant, durant el judici, els autors van reconèixer que l’assalt el van dur a terme amb una pistola de plàstic. El robatori va tenir lloc al migdia i els condemnats van amenaçar la propietària i l’empleada que aleshores es trobaven dins de la botiga. Van aconseguir fugir del lloc i a partir de les descripcions i de l’enregistrament de les càmeres de seguretat es va iniciar un important dispositiu per localitzar-los, que va acabar dos dies més tard amb la captura dels dos homes de nacionalitat sèrbia a 150 metres de la frontera, en un camí de muntanya.

La policia havia activar un exhaustiu dispositiu de controls pocs minuts després del succés, amb vigilància a les dues fronteres i a punts estratègics de la xarxa viària del país. A més, també es va fer una recerca amb un helicòpter dotat d’una càmera tèrmica que va permetre localitzar a la Comella el cotxe utilitzat pels lladres, que després van seguir la fugida a peu. Els mossos d’esquadra i la guàrdia civil van activar protocols de recerca per intentar capturar els lladres en cas que traspassessin la frontera.

Durant el procés judicial, el lladre que va robar les joies havia indicat que havia vingut a parar al Principat amb l’objectiu de dirigir-se a la ciutat francesa de Tolosa. Va assegurar que havia estat dos mesos a Barcelona i que s’havia gastat 3.000 euros en prostitutes i cocaïna. Pels fets també va ser una detinguda una parella d’origen serbi. Ara fa un any, però, l’home i la dona, residents a la localitat catalana de Reus i que van vendre un vehicle als assaltants, van ser absolts pel Tribunal Superior. En primera instància, havien estat condemnats a dos anys i mig de presó. En total, van passar 19 mesos internats al centre penitenciari de la Comella. Havien venut el cotxe per uns 1.000 euros i se’ls acusava de ser encobridors del delicte. El vehicle el van vendre a un intermediari, conegut com el Xino, que després el va posar a disposició dels dos assaltants per sortir del país. Finalment, no van utilitzar el cotxe, que va ser trobat a la localitat de Juberri.

Valor de 225.000 euros

Després dels fets, els propietaris de la joieria van denunciar l’assalt i van estimar que el valor de tota la mercaderia sostreta era de 225.000 euros. Els autors dels fets van forçar les vitrine de l’establiment on estaven exposats els productes i es van emportar diferents tipus de joies, com ara polseres, penjolls i anells, dins d’una bossa El fet que un dels assaltants es fes una ferida i deixés restes de sang va ajudar els agents de la policia a l’hora de localitzar el vehicle que van fer servir per cometre el robatori.

ELS FETS

El robatori va tenir lloc el 8 de novembre del 2014 al migdia a la joieria L’Art d’Or, situada a l’avinguda Meritxell, amb una pistola de plàstic.

Els assaltants van fugir amb cotxe i es van dirigir fins a una zona urbanitzada de la Comella, on la policia hi va trobar el vehicle usat.

Els propietaris de la joieria assaltada a l’avinguda Meritxell van denunciar a la policia que el valor de la mercaderia sostreta era d’uns 225.000 euros.

Dos dies després de cometre el robatori, els dos assaltants, de nacionalitat sèrbia, van ser capturats a només 150 metres de creuar a territori espanyol.

El judici va tenir lloc un any i mig després dels fets, va durar unes 13 hores i es va haver de celebrar en dos dies.

El Tribunal de Corts va condemnar a quatre anys i mig de presó cadascun dels assaltants i també va decretar presó per al matrimoni serbi de Reus que els havia venut un cotxe amb el qual s’havien d’escapar.

L’octubre del 2016, el Tribunal Superior va absoldre la parella que va vendre el cotxe i que havia al·legat que desconeixia que es faria servir per a un robatori. Havien estat internats durant 19 mesos.

tracking