Abús de confiançaXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal de Corts va emetre ahir una ordre de detenció per a un jove acusat d’un presumpte furt amb ús de claus de manera il·legítima a casa d’un amic seu, atès que no va complir amb l’obligació de presentar-se al judici. La vista va quedar suspesa també per la falta de la versió de tres testimonis que són considerats clau per al procés.

El noi s’hauria apoderat de les claus del seu amic per entrar al pis on vivia el seu pare i altres familiars durant un cap de setmana que ells no hi eren. L’home, quan va arribar a casa, va detectar que li faltaven dos televisors. Segons ell, el seu fill va dir-li que havia perdut les claus però que no es recordava de res perquè estava fumat. El progenitor va afegir que l’amic del seu fill, a qui s’acusa d’haver robat els aparells, va trucar-lo mentre ell era fora per notificar-li que el seu fill havia perdut les claus. També va declarar que dubtava que el seu fill li hagués robat els televisors si bé va reconèixer que amb anterioritat li havia pres “coses menors” com ara diners, un telèfon mòbil o un rellotge. També va declarar que el seu fill no consumia cànnabis de manera habitual i que la relació que tenia amb l’acusat era “propera”, ja que algun cop s’havia quedat a dormir a casa seva. El pare va declarar que el televisor gran se li havia retornat en bon estat però que li faltava el suport i una altra pantalla més petita.

Segons un altre testimoni i la policia, l’acusat va vendre presumptament una de les teles sense autorització des del mateix pis del pare del seu amic. El comprador d’una de les teles va dir que es pensava que el lloc de compra era la casa de l’acusat i que la porta del pis no es veia forçada.

Segons la investigació de les autoritats, el jove en parador desconegut també venia presumptament marihuana a menors en petites quantitats. Una altra testimoni que va intervenir en el judici va explicar que l’acusat hauria robat el telèfon mòbil del seu fill i que s’hauria emportat la consola dels videojocs del seu net. Tots dos, segons ella, es trobaven a casa seva, i que l’acusat portava cànnabis per fumar. A falta de la declaració d’alguns testimonis, queda oberta la possibilitat que el net hagués venut la consola a canvi de marihuana. Encara no s’ha concretat cap data per reprendre el judici.

EL SUPERIOR AVALA EXTRADIR UN RESIDENT A FRANÇA PER CONTRABAN I PER SUBORNAR UN DUANER

El Tribunal Superior va desestimar el recurs d’apel·lació presentat per un resident portuguès detingut el mes de març passat en el marc d’una operació contra el contraban de tabac al Pas de la Casa. D’aquesta manera, els magistrats ratifiquen la sentència emesa pel Tribunal de Corts el 17 d’agost passat. A més, el Superior imposa el pagament de les despeses processals causades per presentar el recurs.

L’home estava en presó provisional i serà extradit a França per continuar amb la investigació sobre l’operació contra el contraban, que afecta un duaner francès.

Els fets es remunten al passat mes de març quan el duaner hauria estat detingut i acusat de delicte flagrant en territori gal perquè va ser interceptat quan anava al seu vehicle, pel costat de la duana conjunta del Baladrà, amb tabac i alcohol. Aquesta detenció va ser el principi d’una operació contra el contraban de tabac que es va produir en diversos locals del Pas de la Casa, en una acció conjunta entre la policia andorrana i la gendarmeria francesa. Les autoritats gal·les reclamen al resident per jutjar-lo per dos delictes: un per formar part presumptament d’una trama de contrabandistes de mercaderies sensibles i un altre per haver corromput un funcionari, concretament l’agent francès destinat a la frontera del Pas.

El lletrat de l’acusat va al·legar durant la vista que no se’l podia entregar perquè no es complien tres preceptes de la Llei d’Extradició. Un primer, en no descriure els delictes dels quals se l’acusava; un segon perquè entenien que la detenció i el delicte s’haurien fet a països diferents i el tercer argument era perquè no acceptaven que la venda al duaner tingués res a veure amb un delicte de contraban.

tracking