salut

Salut comença la vacunació de la grip

La campanya d’enguany comença 12 dies més tard respecte a la del 2016

Salut comença la vacunació de la gripFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La campanya de vacunació contra la grip estacional s’inicia avui amb una provisió de 6.000 dosis de vacunes. Enguany, el període comença més tard que al 2016, any en què el tret de sortida es va fer el 10 d’octubre, i finalitzarà dos dies abans, concretament el 29 de desembre. Amb l’objectiu de disminuir la incidència causada per la grip en grups de risc com per exemple, la gent gran, els nens i les dones embarassades, el ministeri de Salut recomana que la vacunació es dugui a terme, preferiblement, durant els mesos d’octubre i novembre.

La vacuna és gratuïta per als grups considerats d’alt risc, com ara persones de la tercera edat, dones embarassades i els malalts crònics amb patologies que poden empitjorar a conseqüència de la grip. Tampoc tindrà cost per al personal sanitari i s’administrarà als treballadors de serveis com ara la policia, els bombers, agents de circulació, membres de protecció civil i interns i treballadors del centre penitenciari.

La població susceptible de vacunació que pertany a un grup de risc pot rebre la vacuna als centres de salut i als centres d’atenció primària amb recepta mèdica excepte els que tenen 65 anys o més, que no en necessiten. La dosi també serà subministrada als consultoris mèdics que han decidit administrar vacunes. Les persones que viuen en residències sociosanitàries ho poden fer a la mateixa residència i el personal sanitari i sociosanitari, al seu lloc de treball. L’any passat es van administrar 5.558 dosis. Segons el ministeri de Salut, la grip es considera una malaltia autolimitada que afecta entre el 30% i el 50% de la població, tot i que només entre un 10% i un 20% dels casos infectats requereix atenció mèdica. Amb tot, la grip estacional és una malaltia considerada de “rellevància” quan afecta determinats grups de persones, com ara els infants, les mares gestants, les persones grans i les persones que ja puguin patir prèviament un estat de salut més feble. La mortalitat habitual s’estima que oscil·la entre el 0,06% i el 0,18% en les persones que emmalalteixen, tot i que això pot variar en funció de cada brot epidèmic.

tracking