Política

Martí diu que al PS “faran tot el possible” per portar la reforma al TC

El cap de Govern sosté que a les reunions prèvies no s’havia parlat mai d’inconstitucionalitat

Martí diu que al PS “faran tot el possible” per portar la reforma al TCXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern, Toni Martí, està convençut que des del Partit Socialdemòcrata (PS) “faran tot el possible” per portar les lleis de competències i transferències davant el Tribunal Constitucional (TC). Martí va expressar-ho ahir, de visita a Canillo, després que Pere López anunciés dissabte que els pròxims dies es posaran en contacte amb el grup liberal per estudiar un recurs d’inconstitucionalitat a la reforma comunal. “Jo no vull ser dolent, però em sembla que tenien ganes de no votar-la, però encara tenien més ganes d’anar al Tribunal Constitucional”, va valorar Martí.

El cap de l’executiu va dir que “el Govern està convençut que el tribunal decidirà que les lleis s’ajusten a dret”. Per Martí, “són unes bones lleis”.

Toni Martí va recordar ahir que durant les reunions entre grups parlamentaris i amb els comuns, ningú va posar-ne en dubte la constitucionalitat. “El que sap greu és que després de parlar-ne de moltes maneres, mai es va parlar en termes d’inconstitucionalitat”, va apuntar. “Alguns dels articles que estan sotmesos a possible inconstitucionalitat estaven reflectits en un document no de fa 2 mesos o un any, sinó de fa 3 anys, del 2014”, va dir Martí.

Martí va agrair finalment els dos vots liberals i el de la consellera Sílvia Bonet que divendres van permetre que la reforma passés el tràmit parlamentari. Tot plegat, malgrat que els liberals van posar-se a disposició de la resta de grups per portar el text al TC. Per a Martí, “van fer possible unes lleis importantíssimes”, que considera “d’interès nacional”.

El cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, va expressar-se en el mateix sentit: “hi hem donat suport, és un bon acord”, va dir.

Impossible turbinar pel ràfting

Martí també va expressar-se sobre el futur projecte del ràfting a Sant Julià. “Es pot fer més o menys, però FEDA no pot renunciar a la tasca que té encomanada, el que no farem és turbinar a conveniència del màrqueting de vendes, és impossible”, va apuntar. El cap de Govern va recordar que “estic molt atent i a plena disposició, perquè sé que Sant Julià passa un moment complicat”.

PREOCUPACIÓ I NOVA CRIDA AL DIÀLEG DAVANT DEL 155 ESPANYOL

El cap de Govern, Toni Martí, va mostrar ahir preocupació per la creixent tensió entre el govern espanyol i la Generalitat de Catalunya, i l’anunci de la pròxima aplicació de l’article 155 a l’autonomia catalana. “Ho vam dir des del començament, és una situació molt preocupant”, va comentar.

“Encara no se sap si votaran el 155 perquè ha de ser el Senat que ha de dir sí o no divendres sobre l’aplicació del mateix”, va considerar. Així mateix, va advertir que “encara queda una setmana” i va mostrar certa esperança a una resolució: “a veure si es pot instal·lar aquest diàleg entre institucions espanyoles, sense intermediaris”. Per Martí, per tant, han de ser l’executiu espanyol i català qui estableixin sols el diàleg, perquè “l’Estat espanyol és sobirà, són els que han de parlar, si es pot trobar encara un acord”.

tracking