BOMBERS

L'ús de gossos en els rescats per allau al país aplega elogis a l'ICAR

L'ús de gossos en els rescats per allau al país aplega elogis a l'ICARANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ús exitós que el cos de bombers d’Andorra fa dels gossos durant els rescats alpins, especialment en el cas d’allaus, ha estat motiu d’elogi en la 69a edició del congrés anual de la Comissió internacional de socors alpins (ICAR) que va cloure’s ahir a Soldeu. Ho va explicar anit Jordi Farré, sotsdirector del cos de bombers.

El congrés, que l’any que ve se celebrarà a la població francesa de Chamonix, ha aplegat aquesta setmana al Principat fins a 400 membres de cossos de rescat d’una trentena de països. Farré va valorar ahir “molt positivament” les experiències compartides pels congressistes pel que fa als diferents protocols de rescat de muntanya, que a Europa són generalment comunes. Una de les novetats d’enguany, va ser divendres la presentació del Lifeseeker, l’aparell que localitza persones perdudes a través del telèfon mòbil.

Segons va indicar Jordi Farré, un cop finalitzat el congrés, la previsió és que puguin publicar-se les conclusions tècniques de forma ampliada al web de l’ICAR. El propòsit és fer possible més eficiència i rapidesa en els mètodes de rescat als diferents països i compartir innovacions. D’entre els participants, hi ha hagut grups francesos, de l’Estat espanyol, italians, i també de fora d’Europa, com per exemple, un grup de bombers d’Oregon, dels Estats Units.

tracking