El TS nega el reagrupament a un home que va agredir la dona

El TS nega el reagrupament a un home que va agredir la donaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tribunal Superior de Justícia ha desestimat el recurs d’apel·lació d’un antic resident al qual se li ha denegat l’autorització de reagrupament familiar que havia demanat la seva dona, amb permís d’estada al país fins al 2023. L’esposa va demanar el reagrupament familiar el maig de l’any passat, sol·licitud que es va denegar al setembre. Dies després el marit va presentar un recurs de reposició contra aquesta resolució que va ser tombat pel Tribunal de Batlles. L’home va recórrer al Superior, que finalment no li va donar la raó.

Els magistrats de la sala administrativa han fet cas dels arguments del Govern, que va al·legar que el marit representa un risc per a la seguretat de l’Estat, de les persones o dels béns o per a l’ordre públic. I ho és perquè el gener del 2013 va ser detingut i posat a disposició judicial per un delicte de maltractament en l’àmbit domèstic i el juliol del mateix any va tornar a ser detingut i també posat a disposició judicial per nous maltractaments en l’àmbit domèstic i per amenaces. En tots dos casos la víctima del delicte va ser la seva muller, que demanava l’autorització de reagrupament.

L’any següent, al juliol, es va donar de baixa voluntària del país, on residia des del 2012, i al desembre va demanar un permís temporal que li va ser denegat. Malgrat no ser resident, la dona el va denunciar dos cops davant la policia l’any passat per incidents protagonitzats pel seu marit indicant als agents que no vivia amb ell. Uns dies més tard el va denunciar després que es presentés al seu lloc de treball, un aparcament del qual feia la neteja, i li va dir “filla de puta, avui et mataré, et marcaré la cara, filla de puta. Et mataré”. També la va agafar dels braços i la va llençar contra un cotxe. La dona, poc després, va renunciar a qualsevol acció legal contra el marit.

El tribunal considera que l’home representa un perill per a l’ordre públic i també, tal com va posar en relleu l’escrit de Govern contrari al recurs presentat, que no acompleix la part de la Llei que obliga que els dos sol·licitants d’un permís de reagrupament familiar siguin legalment residents a Andorra. I no ho és perquè l’autorització que va demanar de residència temporal li va ser denegada.

tracking