L'USdA assegura que s'obre quota perquè els treballadors no es queden a Andorra

Ubach considera que els sous baixos i l’alt cost de la vida fan que “vinguin a provar i acabin marxant”

L'USdA assegura que s'obre quota perquè els treballadors no es queden a AndorraARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El secretari general de la Unió Sindical d’Andorra (USdA), Gabriel Ubach, va aprofitar l’autorització dimecres passat de l’obertura d’una quota de 900 permisos de residència i treball per a totes les professions per criticar, de nou, la política laboral de l’executiu demòcrata. Després de recordar que l’USdA “defensa els treballadors que ja estan al Principat”, Ubach va lamentar les condicions laborals i socials del país, que fan que molts treballadors “vinguin a Andorra a provar i marxin”. El sindicalista va parlar d’una combinació de sous baixos amb un elevat cost de la vida que provoca que els treballadors no puguin guanyar-se la vida al Principat. “Les condicions per als treballadors són pròpies de països subsaharians, no pas europeus”, va lamentar Ubach, que hi va afegir que “en comptes de ser un país de qualitat, el Govern de DA ha aconseguit fer d’Andorra un país de precarietat laboral”.

El sindicalista també va criticar el nou codi de relacions laborals dels demòcrates, “una nova llei imposada”, que l’únic que fa és “sotmetre el treballador a la precarietat laboral”. Segons Ubach, “és molt difícil atraure treballadors amb els salaris de misèria i les condicions laborals que hi ha al país”. Considera que “no és d’estranyar que ningú vulgui venir a treballar si als salaris hi hem d’afegir un habitatge i una vida cares que fan que amb 1.400 euros al mes siguem precaris”.

Des de l’USdA es va tornar a reclamar l’elaboració d’un estudi real del cost de la vida i l’increment de les pensions i dels sous.

tracking