Els banders fan una demostració de recerca de truites amb gossos

Els banders fan una demostració de recerca de truites amb gossos

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Agents del cos de banders van participar dijous a Viella al quart Congrés d’Agents Forestals i Mediambientals d’Espa-nya i del sud d’Europa. Els agents de la unitat de gossos de rastre (segueixen l’olor residual que deixa la persona en trepitjar per on passa) i de venteig (senten les olors corporals que hi ha a l’aire, per tant si en una zona no hi ha ningú excepte la persona recercada, la senten i van fins a ella) van participar en el congrés i van fer una demostració d’una prova pilot de recerca, en aquest cas, de peixos, i que s’aplica actualment .

La brigada de guies de gossos de rastre disposa de quatre gossos per trobar animals ferits, peces de caça, truites pescades i amagades, i des de fa uns mesos, verins. L’objectiu de la recerca de truites és poder fer els controls necessaris per garantir que els pescadors respectin els límits establerts. La demostració que van fer els banders sobre la recerca de truites es fa amb la tècnica del venteig.

El congrés d’agents forestals i mediambientals, que es va celebrar des de dimecres fins ahir, també va reunir l’assistència de prop de 550 agents forestals i mediambientals de totes les comunitats autònomes espanyoles, de Portugal, França i també d’Itàlia. Durant els tres dies es van dur a terme ponències i taules rodones per debatre sobre les emergències ambientals, la recerca de verins amb unitats canines, els incendis i els abocaments.

Durant les jornades també es va parlar sobre l’ús de drons i de les regulacions i també de l’ús que en poden fer els agents forestals i de medi ambient. També es va fer referència als protocols de seguretat establerts, als abusos d’animals, les estratègies de la comunicació corporativa dels agents i la detecció a les xarxes socials d’activitats il·legals relacionades amb el medi ambient.

tracking