Reportatge

Serveis de cinc estrelles

La nova llei d’allotjaments turístics exigirà als hotels de màxima categoria complir requisits com ara tenir una ‘Smart TV’ amb connexió a la xarxa, aire condicionat si estan ubicats a menys de 1.800 metres d’altitud i suc natural de taronja als esmorzars.

Serveis de cinc estrellesSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tenir obligatòriament una cadira o un tamboret al bany, disposar d’una gorra de dutxa, comptar amb una Smart TV amb connexió a internet o oferir suc de taronja natural durant l’esmorzar. Aquests són quatre dels 211 requisits obligatoris que hauran de complir els hotels de 5 estrelles per mantenir el seu estatus. El Govern té previst aprovar a final d’any el nou reglament dins de la llei d’allotjaments turístics en què s’estipularan les exigències que hauran de complir els establiments per obtenir les estrelles desitjades. També s’obligarà, per obtenir cinc estrelles, que els hotels ubicats a menys de 1.800 metres d’altitud disposin d’aire condicionat.

Segons el president de la Unió Hotelera (UHA), Manel Ara, el reglament preveu que per estipular una quantitat d’estrelles s’hauran de complir tots els punts obligatoris i, a més, caldrà sumar una sèrie de punts a través d’iniciatives pròpies de cada establiment. Per exemple, es podran donar punts per habilitar una plaça de càrrega per a cotxes elèctrics. Per tant, es podria donar la situació que un establiment que complís tots els punts obligatoris no aconseguís la quantitat d’estrelles que voldria per no complir els objectius variables. El ministre de Turisme, Francesc Camp, va avançar ahir durant de la primera Jornada de qualitat ambiental en interiors d’edificis hotelers els trets principals de la modificació de la normativa que afectarà els hotels del Principat pel que fa a la seva classificació quant a estrelles. Els hotels de cinc estrelles hauran de tenir 211 equipaments obligatoris, una xifra superior als 133 que es demanaven fins ara. Els que optin a menys estrelles hauran de complir menys obligacions. El ministre va manifestar que els canvis seran “un pas important” que permetrà “apujar la qualitat mitjana del sector”, i hi va afegir que es donarà cert temps d’adaptació als hotels que aspirin a tenir un nombre d’estrelles perquè puguin fer les inversions que siguin necessàries. Se’ls atorgarà l’estrella però si en determinat període no apliquen la inversió necessària se’ls retirarà la distinció. “És un sector que acaba de sortir de la crisi i costa obtenir beneficis”, va afirmar. Tots els hotels, independentment de la categoria que tinguin, hauran de superar controls de neteja i de conservació dels equipaments per aspirar a obtenir estrelles.

REPUTACIÓ ‘ONLINE’

Un altre criteri que permetrà atorgar estrelles o fins i tot reduir-ne serà la reputació que tinguin els hotels a internet. El Govern ho calcularà sobre la base d’una plataforma que calcularà els algoritmes de diferents pàgines web. Camp es va basar com a referència en el portal Booking per avaluar la valoració actual dels hotels del Principat, que és d’un 8 de mitjana. El ministre va valorar la dada positivament. “Fa quatre anys que creixem en l’àmbit turístic i si ho féssim malament, la gent no tornaria”, va dir Camp.

tracking