Mobilitat

60.000 vehicles van entrar al Principat durant el pont del Pilar

60.000 vehicles van entrar al Principat durant el pont del PilarFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Principat va registrar durant els quatre dies del pont del Pilar l’entrada de fins a 59.962 vehicles entre els dos punts fronterers, segons va informar ahir el Govern. La majoria provenien d’Espanya, per la festivitat que va començar dijous i que es va allargar fins diumenge. Les dades registrades van superar amb escreix les expectatives inicials que s’havien fet. Amb motiu dels quatre dies festius a l’Estat espanyol s’esperaven uns 4.000 vehicles menys respecte als que finalment van entrar.

La frontera hispanoandorrana va tenir el volum més important de trànsit, amb una entrada total de 40.620 vehicles, mentre que a la frontera francoandorrana se’n van comptabilitzar fins a 19.342. El Govern va destacar que en comparació amb el pont del Pilar de l’any 2010, en què els dies van coincidir exactament amb els d’aquest últim pont, l’entrada global de vehicles va augmentar un 16,77%.

Per dies, al pas fronterer del riu Runer, el de més trànsit va ser divendres, amb 11.342 vehicles. Dissabte va ser el segon amb més entrades de vehicles per la frontera, amb un total de 10.951. En canvi, el 12 d’octubre, que va ser el primer dia del pont, es van registrar 10.684 vehicles. La jornada amb menys accessos per la frontera hispanoandorrana va ser diumenge. Concretament, van entrar 7.643 vehicles.

Pel que fa al pas fronterer del Pas de la Casa, el dia amb major accés de vehicles va ser dissabte, amb 6.259 cotxes. Diumenge en van entrar fins a 5.407, i divendres, 3.908. Dijous van passar 3.768 vehicles. El Govern va destacar que durant els quatre dies els dispositius de mobilitat van estar coordinats juntament amb el servei de policia i els serveis de circulació dels comuns concernits.

tracking