Turisme

L'ocupació hotelera compleix les expectatives i omple la vall central durant el pont del Pilar

L'ocupació hotelera compleix les expectatives i omple la vall central durant el pont del PilarFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ocupació hotelera durant aquest pont del Pilar ha seguit les previsions que va fer la Unió Hotelera (UH) i s’ha aconseguit el ple total a Andorra la Vella i Escaldes, però a les altres parròquies amb prou feines s’ha superat el 50%. El president de la UH, Manel Ara, es va mostrar “satisfet” amb aquestes dades perquè “després de patir una mica la setmana passada en veure que les reserves no augmentaven al ritme que volíem, al final tot ha sortit bé”. El pont del Pilar acostuma a ser una de les darreres alegries que té el sector abans de l’arribada de la temporada d’hivern i enguany “ha caigut perfecte perquè són quatre dies en temporada baixa. La veritat és que les xifres es corresponen amb un pont en aquestes dates i es podria comparar amb els de l’1 de novembre. De totes maneres, aquest any cau en dimecres, de manera que el donem per perdut”, va dir Ara.

El president dels hotelers també va analitzar el tipus de client que ve en aquesta època de l’any, i això, en part, explica l’èxit de les parròquies centrals. “És un públic urbanita i li agraden més les compres, Caldea i passejar per Vivand que no pas gaudir de la natura, però aquest també està a punt de tornar”, va explicar.

Durant tot el dia es van produir cues per sortir del país i l’operació tornada va generar retencions de fins a sis quilòmetres a la car­retera CG-1, a la frontera del riu Runer, i de tres a la GG-2, per la francoandorrana. El servei de Mobilitat havia calculat que prop de 55.000 vehicles entrarien al país durant aquests dies i les previsions que van fer s’ajusten força a la realitat.

tracking