TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Taxes

Els ingressos pel tabac cauen per cinquè més consecutiu

L’acumulat anual puja un 7% pels bons resultats del primer quadrimestre

Els ingressos pel tabac cauen per cinquè més consecutiuFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els ingressos per les taxes que graven la importació de tabac acumulen cinc mesos consecutius descens respecte als mateixos mesos de l’any passat, segons les dades del ministeri de Finances. Al setembre es van ingressar 5,8 milions d’euros, un 32,4% menys que el mateix mes de l’any passat. Malgrat els cinc mesos consecutius de caiguda, fins a final de setembre s’ha ingressat un 7,4% més per aquest concepte que en els tres primers trimestres del 2016. La recaptació acumulada el 2017 és de 83,5 milions, quan l’any passat va ser de 77,7.

Que els ingressos siguin hores d’ara millors que l’any passat es deu a les importacions de tabac que es van realitzar durant els primers quatre mesos de l’any per part dels fabricants, que eren coneixedors que el Govern apujaria en un 10% a partir de l’abril la taxa d’aquest producte. En el primer quadrimestre del 2017 es van recaptar 64,2 milions d’euros, un 71,8% més que en el mateix període de l’any passat.

La caiguda en els ingressos per la importació de tabac ja va ser anunciada pel ministre de Finances, Jordi Cinca, que va explicar que el gran increment de la recaptació durant els primers mesos de l’any s’aniria equilibrant durant la resta de l’exercici fins acabar el 2017 amb els ingressos habituals.

Respecte a la totalitat dels ingressos per les importacions, aquests també acumulen cinc mesos de caigudes. Al setembre es van recaptar 14 milions d’euros, un 16% menys que el mateix mes de l’any passat. L’acumulat en els nou primers mesos és de 158,2 milions, un 5,7% més que en l’anterior exercici.

tracking