Desaparegut un noi de 15 anys en escapar-se d'un centre de menors

La família va denunciar els fets per intentar trobar l’adolescent, que es va escapolir dimarts del recinte de la localitat catalana d’Argentona

Desaparegut un noi de 15 anys en escapar-se d'un centre de menorsCARLA SOFÍA COELHO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Diogo Morais, un jove resident de 15 anys, es troba en parador desconegut després d’escapar-se dimarts passat a la matinada d’un centre de tractament de menors de la localitat catalana d’Argentona. La seva mare, Carla Sofía Coelho, explica que s’hauria escapolit de l’edifici amb quatre joves més per una finestra aprofitant que no estava protegida amb reixes per impossibilitar la fugida dels nois ingressats. Tant la família del menor com membres que formen part de l’associació Els Fills d’Andorra, que dona suport a famílies que tenen fills amb problemes d’addiccions a les drogues o amb els quals la convivència és problemàtica, han fet una crida a través de les xarxes socials i han difós la imatge de Diogo Morais a través dels mitjans de comunicació per intentar saber on es troba.

La família de l’adolescent va rebre dimarts l’avís del centre de tractament notificant que el seu fill se n’havia escapat. Dimecres a la tarda van decidir denunciar-ne la desaparició a la comissaria dels mossos d’esquadra de la Seu d’Urgell. “Fins dimecres ens anaven donant notícies, però ara ja no en sabem res”, explica Coelho, que no té novetats del seu fill des de dimecres al vespre, quan la policia catalana va aturar a Granollers el jove que viatjava amb un altre company que també s’havia escapat del centre de tractament de menors. Segons la mare, els mossos haurien arrestat l’amic però no el seu fill, atès que la policia catalana de la zona no hauria tingut coneixement que hi havia una ordre per retenir-lo. D’ençà d’aquests fets, però, no s’ha sabut res més sobre el parador del jove resident de nacionalitat portuguesa.

ORDRE DE CERCA INTERNACIONAL

Coelho, que diu que té coneixement que altres joves s’havien escapat amb anterioritat del centre on es trobava el seu fill, s’ha posat en contacte amb el ministeri d’Interior del país per intentar trobar-lo. Segons explica, s’ha fet una demanda internacional a la policia per trobar el Diogo. Fonts del cos van confirmar que estan en contacte amb els mossos d’esquadra per saber l’evolució de la investigació i per tal de trobar el jove desaparegut. Segons la mare, el seu fill tindria la intenció de tornar al Principat per trobar-se amb un amic. Això és el que hauria afirmat l’acompanyant amb què viatjava Diogo Morais i que dimecres va ser aturat pels mossos d’esquadra a Granollers. “Estic bastant preocupada, no sé com estarà. Sé que ell és bastant espavilat, però temo que pugui estar robant per intentar sobreviure perquè ell a Espanya no hi té amistats i no ho coneix”, manifestava Coelho.

AL CENTRE DES DEL JUNY

El jove estava ingressat al centre de menors d’Argentona des del juny passat i la seva mare admet que li va confessar que no s’hi trobava còmode. No li hauria explicat, però, que provaria d’escapar-se de l’edifici. El Diari es va posar en contacte amb el centre per contrastar la versió dels fets, però van descartar donar explicacions al·legant que no podien difondre dades de menors d’edat.

D’altra banda, el Govern d’An­dorra treballa en un projecte per habilitar un centre per a joves amb problemes de conducta que estaria especialitzat en el treball preventiu, educatiu i terapèutic per a joves i les seves famílies. Està previst que s’inspiri en el model del centre privat Amalgama7 de Barcelona. De moment no es coneixen els terminis per a la posada en marxa ni quina serà la modalitat de gestió. La finalitat és que tots aquells joves amb dificultats de convivència amb els progenitors o bé que tinguin problemes relacionats amb el consum d’alcohol o altres drogues hi puguin ser tractats sense haver de ser internats fora del Principat.

tracking