Reportatge

'Escalada' d'un pam

La fiscalia imputa un delicte major de furt amb força a les coses a tres portuguesos que van robar peces d’uns quads.

'Escalada' d'un pam

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Escalar per accedir al lloc on es troba una cosa per quedar-se-la està considerat un delicte major de furt amb força en les coses, castigat amb una condemna d’entre un i quatre anys de presó, segons s’indica al Codi Penal. La discussió al Tribunal de Corts, que va jutjar ahir en rebel·lia tres ciutadans portuguesos acusats d’aquest delicte, es va centrar a dirimir què es pot considerar escalament o no. Els tres acusats van ser detinguts per la policia quan un d’ells es trobava dins l’aparcament d’un restaurant de la vall d’Incles manipulant la part inferior d’un quad per robar-ne alguna peça. Els altres dos, una dona i un home, es trobaven fora de l’aparcament dins d’un vehicle fent tasques de vigilància.

El que estava robant, per poder accedir l’aparcament, va haver de superar una cadena metàl·lica situada a un pam de terra. A partir d’això es va iniciar el debat entre un dels advocats defensors i la fiscal del cas. Segons el primer i esgrimint jurisprudència, l’escalament requereix una força necessària o un esforç significatiu, fet que al seu parer no es va donar en el furt que es va dur a terme la nit del 4 d’agost del 2014. Per la fiscalia, el sol fet d’haver superat la cadena metàl·lica amb l’objectiu d’entrar en un espai tancat ja és escalament.

El ministeri públic demana 18 mesos de presó condicional per a dos dels tres acusats i 12 per al tercer, menor de 21 anys el dia dels fets. També vol que paguin 924 euros cor­responents al valor del material furtat per una quarta persona no detinguda i que va fugir per la muntanya. Les defenses demanen penes inferiors a les de la fiscalia.

tracking