Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
salut

Quatre intoxicacions lleus per consum de bolets des de principi d'any

Actualitzada 11/10/2017 a les 07:00
El ministeri de Salut va fer ahir un recordatori de les regles bàsiques que ha de seguir el consumidor per evitar intoxicacions per bolets, coincidint amb l’inici de la temporada. Des de principi d’any, el ministeri té constància de quatre afectats de caràcter lleu, mentre que l’any passat no n’hi va haver cap i fa dos, el 2015, els intoxicats van ser dos. L’autoritat sanitària va recordar el perill que suposa la ingesta de fongs sense saber identificar correctament les espècies comestibles de les tòxiques, que, van recordar, poden esdevenir “molt perilloses” i fins i tot mortals. El ministeri va insistir que només s’haurien de menjar aquelles espècies que es coneixen i que, davant de qualsevol dubte, el fong no s’ha de consumir. Tanmateix es recorda, quant als comestibles, que el més convenient és consumir-los ràpidament perquè no es deteriorin i fer-ho després de collir-los. Els responsables sanitaris indiquen, a més, que als primers símptomes d’una possible intoxicació, per lleus que semblin, s’ha d’acudir ràpidament al servei d’urgències perquè “l’eficàcia del tractament depèn, en bona part, de la rapidesa amb què s’actuï”. També es demana que es conservin les restes del bolet per facilitar-ne l’anàlisi.
  • #1 Jb positiu
    (11/10/17 16:44)

    Quina notícia,l'autèntica ntoxicació que ja es pot considerar una epidemia es l'alcoholisme,aixo si que es una intoxicació preocupant no un dolor de panxa amb cagaleres d'uns booletees una vegada a l'any.

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477