telecomunicacions

Andorra Telecom comprarà el 37% d'accions d'Avatel a final de mes

Invertirà 16 milions ara i 5,5 els propers cinc anys per adquirir la meitat de l’empresa

Andorra Telecom comprarà el 37% d'accions d'Avatel a final de mesANDORRA TELECOM

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra Telecom adquirirà el 37,3% de les accions de la companyia andalusa Avatel Telecom a final de mes. Tal com va avançar el Diari ho farà a través d’una inversió de 16 milions d’euros a la qual, segons va anunciar ahir el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, s’hi sumaran 5,5 milions més els pròxims cinc anys per tal de passar a tenir el 50% de l’empresa. El ministre va comparèixer davant dels mitjans amb el director general de l’operadora, Jordi Nadal, per explicar l’operació, que haurà de servir per frenar la caiguda d’ingressos provinents del roaming, que es preveu que passin dels 50 milions del 2016 als 25 l’any 2020.

Nadal va defensar que l’interès en la firma dedicada a la instal·lació de fibra òptica –està valorada en 43 milions– rau en “el creixement que estan experimentant en un nínxol molt concret”, que és el de ciutadans estrangers, bàsicament de països anglosaxons, que resideixen a la costa de Màlaga, Cadis i també Alacant, zones “de baixa competència” i amb poca oferta de serveis de telecomunicacions. En aquest sentit, va destacar que és una empresa que serveix 22.000 clients de fibra i és “molt rendible” perquè cobren el servei abans de desplegar la infraestructura, que a més és pròpia, i no després. Tant és així que va precisar que l’empresa preveu tancar l’any amb 7,9 milions d’ingressos i 2,15 de benefici (l’any passat en va fer 1,6).

“Comprem una empresa amb zero deute” i “amb una alta previsió de generar beneficis”, va manifestar Torres, que va remarcar que el motiu de l’interès d’Avatel en l’operadora andorrana és perquè vol expandir-se i “valora el coneixement d’Andorra Telecom” en els diferents serveis de telecomunicacions. D’aquesta manera, aportarà la inversió i la seva infraestructura i serveis, com ara la plataforma de televisió i el call center de la Massana, on el mes que ve s’hi incorporaran onze treballadors.

Torres va especificar que Andorra Telecom ostentarà la presidència del consell d’administració, a més de tenir un conseller delegat i un altre conseller. El titular d’Ordenament Territorial va fer notar que porten vuit mesos en negociacions i que s’han descartat “dues o tres operacions d’aquest calibre”. A més, va afirmar que els 16 milions no tenen “res a veure” amb el que es va guanyar amb la venda de les accions de MásMóvil –16,2 milions–. Els responsables van subratllar el potencial de creixement de l’empresa i la revalorització que patiran les seves accions.

Preocupació al grup liberal

El conseller liberal Carles Naudi ha entrat dues demandes d’informació sobre la companyia perquè troba “alarmant” i “molt preocupant” la davallada d’ingressos i sol·licita el detall dels ingressos.

tracking