Reunió amb la UE per l'evolució de l'acord monetari

Reunió amb la UE per l'evolució de l'acord monetari

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Govern es va reunir ahir amb membres de la Unió Europea en el marc de la trobada anual que mantenen les dues institucions des que es va firmar l’acord monetari l’any 2011. La delegació del Principat, que va encapçalar la secretària d’Estat d’Afers Internacionals, Clàudia Cornella, va posar en relleu les reformes que s’han posat en marxa al llarg de l’últim any en l’àmbit econòmic i financer, que alhora formen part de l’estratègia global d’homologació dels convenis als estàndards internacionals.

La reunió es va dur a terme dins del marc del Comitè Mixt, que està format per representants del Principat i de les institucions europees. A banda de Cornella, també hi van participar la cap de missió i ambaixadora a la UE, Esther Rabasa, i membres dels ministeris de Finances; d’Afers Exteriors; d’Afers Socials, Justícia i Interior; de l’AREB; de la Uifand i de l’INAF. La delegació de la Unió Europea estava formada per membres de la Comissió Europea, del Banc Central Europeu, del Tresor espanyol, del Banc d’Espanya i del Banc de França.

Tant l’executiu com els representants comunitaris van valorar positivament la reunió que aquest any ha tingut lloc al Principat. De fet, aquest 2017 Andor­ra ha assumit la presidència del Comitè Mixt, que es reuneix un cop l’any per tal d’acordar els terminis relacionats a les noves disposicions incloses en l’annex de l’acord monetari.

L’entesa signada entre Andorra i la UE ara fa sis anys permet que el Principat pugui emetre monedes d’euro. El text també incorporava un annex que estipulava les diferents normes que el Govern ha d’aplicar en diferents àmbits, com ara el de bitllets i monedes d’euros; la legislació en matèria bancària i financera; la legislació en matèria de prevenció del blanqueig de capital, de prevenció del frau i de falsificació de mitjans de pagament i legislació en matèria de recopilació de dades estadístiques.

tracking