Patrimoni natural

El Govern no preveu augmentar el nombre d'agents del cos de banders

La ministra Calvó diu que ampliarà la plantilla si continuen creixent les seves funcions

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director dels banders, Miquel Rossell, va explicar que el cos no ha fet cap demanda per ampliar la plantilla encara que va reconèixer que si disposessin de més agents podrien fer millor la seva feina. “Com més efectius tinguem més tranquils treballarem. No hem fet cap sol·licitud a Govern perquè estem esperant el pressupost del 2018 però pensem que amb un efectiu més ja cobriríem”, va dir a l’acte de celebració del dia de Sant Francesc d’Assís, patró dels banders, que es va fer ahir. Rossell va afegir que pel que fa al finançament “disposem dels recursos necessaris”. La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, per la seva part, va expressar que la intenció no és augmentar el nombre d’efectius immediatament, sinó que preveu fer-ho a mesura que creixin les seves atribucions. “No hi ha un projecte concret del nombre de banders que necessitem. En funció dels efectius, mirem de cobrir el màxim de territori i ara arribem a pràcticament a la seva totalitat, va dir. La ministra va explicar que en els darrers anys les seves funcions s’han incrementat i que de seguir així es podria ampliar el nombre d’agents. “Des d’ara faran les observacions nivometeorològiques d’alta muntanya per elaborar el butlletí de perill d’allaus. Fan més serveis de control de gossos perillosos i s’han convertit en un referent per a la protecció i la conscienciació del medi ambient. Amb tot, creiem que la plantilla ha d’augmentar de manera gradual. No és bo fer-ho de cop”, va comentar.

Rossell va fer un balanç positiu de l’any i va explicar que han rebut 1.500 trucades relacionades amb “la caça i la pesca però també amb els refugis i el control de gossos perillosos. A més, som pioners en l’ensinistrament dels cans i ja tenim la Nina, que detectarà els verins”, va detallar.

El cap de Govern, Toni Martí, va agrair la seva tasca, ja que “cuiden l’ecosistema i l’entorn natural. És una feina molt important que genera oportunitats de creixement per al país”. També va explicar que aviat els banders faran una trobada amb els agents rurals de Catalunya i amb els banders francesos per coordinar accions i estratègies i poder accedir als seus cursos de formació.

En l’acte d’ahir es va retre homenatge a l’Albert Cabanes, un agent que fa 20 anys al cos, i a dos més que han acabat el període de prova. Finalment, es va fer entrega d’un xec solidari a l’associació Hi arribarem, que treballa amb persones discapacitades.

El Govern no preveu augmentar el nombre d'agents del cos de banders

tracking