Enquesta

El 9% del tabac de contraban d'Espanya ve d'Andorra

El 9% del tabac de contraban d'Espanya ve d'Andorra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 9,3% del tabac de contraban d’Espanya prové d’Andorra, segons les dades d’una enquesta realitzada per la consultora Ipsos encarregada per l’empresa tabaquera Imperial Tobacco amb motiu del tercer congrés nacional contra el contraban de tabac, que se celebra avui a Madrid. Les dades corresponen al segon trimestre del 2017 i assenyalen que el 10,3% de les cigarretes que es consumeixen a l’estat veí del sud provenen del contraban. Aquest percentatge, indica Altadis en un comunicat de premsa, fa un any que puja després que el primer semestre del 2016 se situés al 8,2%, que representava el nivell més baix en cinc anys.

El país d’on procedeix la major part del tabac de contraban que es consumeix a Espanya és Gibraltar. I és que l’estudi d’Ipsos xifra en un 30% el tabac que entra de manera il·legal a l’estat veí del sud procedent de la colònia britànica. Després de Gibraltar, Andor­ra ocupa el segon lloc a la llista i les illes Canàries el tercer amb un 5% del total de tabac de contraban consumit a Espanya.

En la presentació de l’estudi, els propulsors van instar els fabricants a ser part “activa i decidida” en la solució del problema del contraban limitant l’exportació cap a mercats amb una baixa càr­rega fiscal i exigint al distribuïdor el control dels seus clients.

tracking