Salut pública

Cop contra la venda de droga a menors amb 4 detinguts

El cos va dur a terme dilluns la cinquena operació de l’any contra el tràfic d’estupefaents en menors i diu que es manté observant

Cop contra la venda de droga a menors amb 4 detingutsPOLICIA D'ANDORRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia va desmantellar dilluns un nou punt de venda de drogues en la cinquena operació contra el tràfic d’estupefaents en adolescents i menors d’edat que el cos porta a terme el 2017. Segons fonts properes al cas, els últims nou mesos la policia ha intensificat els esforços contra el tràfic de substàncies després de constatar un repunt en el consum de drogues entre els més joves. En el marc de les cinc operacions, el cos ha detingut enguany fins a 13 persones i ha decomissat importants quantitats de marihuana i prop de 4.000 euros.

Les fonts posen en relleu que han estat sobretot els serveis ordinaris del cos de policia els que han permès detectar in fraganti adolescents consumint i moviments estranys. A partir d’informacions rebudes i mantenint-se observant prop de zones escolars, el cos ha pogut muntar dispositius de vigilància amb què ha confirmat repetides entrades i sortides a l’entorn de determinats pisos. Fonts del cos expliquen que la lluita contra el tràfic d’estupefaents en edats primerenques és un dels seus principals objectius.

4 detinguts l’última setmana

La darrera actuació, anomenada Roca i que es va fer a Encamp, s’ha sumat a les operacions Sàtiva, Ambient, Xamao i Paradís, que han tingut lloc aquest any, majoritàriament relacionades amb la venda de marihuana, però en què també s’han intervingut altres substàncies. Dilluns es va detenir quatre persones residents d’entre 20 i 21 anys.

La policia va intervenir durant la seva actuació un important punt de venda al detall de marihuana molt proper a dos centres escolars d’Encamp i al Complex sociocultural. En aquest cas, l’operació va permetre el segrest de petites quantitats de marihuana, 33 grams de bolets al·lucinògens secs, llestos per al consum, i 2.650 grams de bolets al·lucinògens en cultiu. Malgrat que les quantitats trobades són petites, fonts de la investigació assenyalen també que el pis rebia un flux constant de joves, per la qual cosa es creu que hi havia un tràfic important. “El fet que el punt de venda es trobés situat a escassos metres d’aquests dos centres escolars comportava que en determinades hores del dia el flux de joves cap a aquella zona fos constant”, va indicar ahir la policia.

Dilluns, mentre s’efectuaven les diferents diligències processals, els agents van procedir, de fet, al control de sis persones, quatre de les quals menors, que intentaven accedir al domicili amb la intenció d’adquirir estupefaents. Fonts del cos consideren, així, que el pis no tan sols era utilitzat per traficar amb productes estupefaents, sinó que a més s’havia convertit en un punt de consum habitual freqüentat per menors d’edat. A banda dels quatre detinguts, que han passat a disposició judicial, en el transcurs de l’operació, que es troba judicialitzada i oberta, es va procedir al control i identificació de més implicats que no han estat detinguts. La policia tampoc no descarta noves detencions. Una de les operacions més destacades d’aquest any ha estat la Paradís, que va fer-se en dues actuacions, al maig i al setembre, i que ha suposat sis detinguts i el comís més gran de marihuana que s’ha portat a terme mai a Andorra amb 2.002 grams.

ELS FETS

-L’‘operació Roca’ del 2 d’octubre va permetre detenir quatre persones i el segrest de petites quantitats de marihuana en un pis on s’havia detectat molt moviment de joves, prop de dos centres escolars.

-En el decomís es va decomissar altres substàncies i també una bàscula, 1.000 euros en bitllets i altres estris de manipulació.

-L’‘operació Paradís’, de la qual va haver-hi una segona actuació al setembre, va suposar al maig el major decomís de marihuana al país, amb 2.002 grams i el desmantellament de dos punts de venda i un pis franc. Ha acabat acumulant sis detinguts.

-El 29 de gener la policia va detenir una persona i va decomissar 622 grams de marihuana en el marc de la lluita contra el tràfic d’estupefaents en una operació anomenada Ambient. Més tard, prop de l’abril, a l’ope­ració Xamao, va fer una altra detenció contra la venda de substàncies tòxiques.

-L’‘operació Sàtiva’, el 22 de gener, va suposar la detenció d’una persona i el comís de 1.759 grams de marihuana d’alta qualitat presumptament destinada a la venda.

-El control d’un sospitós va servir, en aquesta primera operació de l’any, per detenir un home i les gestions posteriors van faci-litar el decomís.

tracking