Telecomunicacions

Ld'A qüestiona el canvi de rumb amb la participació a MásMóvil

Diu que la venda és legítima però es pregunta com es compensarà la caiguda del ‘roaming’

Ld'A qüestiona el canvi de rumb amb la participació a MásMóvilXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup parlamentari liberal posa en qüestió la idoneïtat de la venda d’accions de MásMóvil per part d’Andorra Telecom per 16 milions d’euros. El conseller parlamentari de la formació Carles Naudi va lamentar ahir que el Govern hagi dut a terme un canvi de rumb respecte al pla previst que s’havia fet inicialment amb l’adquisició del 2,7% de les accions de l’operadora espanyola. Naudi va afirmar que l’anunci de la venda de dilluns va ser “un canvi de rumb radical”.

El conseller liberal no posa en qüestió els números de l’operació ja que creu que s’han venut unes accions per obtenir una plusvàlua que és “legítima”. Ara bé, Naudi considera que l’adquisició de MásMóvil es va fer amb una finalitat diferent com, per exemple, contrarestar la caiguda dels ingressos a conseqüència del roaming.

Naudi també va recordar que amb l’anunci de dilluns passat hi ha hagut un matís nou respecte a la possibilitat que els clients andorrans puguin adquirir una línia espanyola, ja que la possibilitat de la qual es parla ara és que els usuaris tinguin una segona targeta per fer-la servir a Espanya quan creuin la frontera. Naudi defensa que els clients d’Andorra Telecom tinguin una targeta única com es preveia inicialment perquè puguin fer-la servir tant a Andorra com a Espanya. A més, Naudi considera que l’operació afectarà el nombre de contractacions al call center d’Andorra Telecom a la Massana.

Pel que fa al possible ús dels diners per pagar The Cloud, el conseller del grup parlamentari liberal va demanar que abans d’invertir en aquesta infraestructura hi hagi “solidesa en els continguts i en el pla de negoci”.

PREGUNTA PEL COST DEL LLOGUER

Carles Naudi va registrar ahir una demanda d’informació perquè se li facin arribar els contractes que justifiquen l’augment del preu que paga Andorra Telecom pel lloguer de les oficines que fa servir com a seu. També demana l’esbor­rany del contracte adquirit pel qual l’empresa de telecomunicacions passarà a pagar 445.272 euros anuals en concepte de lloguer per ocupar les instal·lacions de The Cloud, una xifra que seria tres vegades superior a la que paga actualment pel lloguer.

tracking