Entitats

La Fundació Privada Tutelar diu que té garantits a mitjà termini els ingressos

L’aportació de l’ABA i les ajudes institucionals els permeten estar tranquils en el sentit financer

La Fundació Privada Tutelar diu que té garantits a mitjà termini els ingressosSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Fundació Privada Tutelar, Joan Carles Miñana, va assegurar ahir que a mitjà termini els ingressos per dur a terme els diferents programes de l’entitat estan garantits, i va recordar que la intervenció de Banca Privada d’Andorra (BPA) que aportava gairebé un terç dels diners de l’ens va posar en perill la seva continuïtat. L’aportació que ara fa l’Associació de Bancs d’Andorra (ABA), que ha reemplaçat BPA, conjuntament amb les ajudes de les institucions públiques (Govern i comuns), dels coprínceps i de les donacions privades permeten a la fundació “estar tranquils en el sentit financer”.

Unes aportacions que a l’exercici 2016 pràcticament es van doblar respecte el 2015, segons la memòria que es va fer pública ahir corresponent a l’any passat. Els ingressos van ser el 2016 de 362.590 euros, mentre que fa dos anys van ser de només 170.485. A 31 de desembre de l’any passat, el patrimoni net de la Fundació Privada Tutelar era de 503.920 euros. “Tenim reserves suficients que ens permeten albirar un futur molt interessant els pròxims anys”, va assenyalar Miñana.

Un futur que passa, entre altres projectes, per posar en marxa el corresponent al lleure dels joves d’entre 16 i 25 anys amb greus discapacitats. El president de la fundació, abans de fer entrega ahir al migdia de la memòria als membres del patronat, va explicar que s’ha començat una prova pilot amb un petit grup, que està funcionant molt bé i que compta amb assessorament extern. “La idea és, un cop ha començat a caminar el programa, anar-lo complementant per poder arribar a tots els usuaris”.

Aquest programa, que engloba activitats terapèutiques i de psicomotricitat, de fisioteràpia, lúdicoculturals, assessorament, acompanyament a les famílies i accions formatives, s’afegeix al programa Integra Adults que promou l’oci entre les persones amb diversitat funcional. “Fa uns anys no podíem ni pensar que podríem fer aquests programes d’integració de persones en grup”, va admetre el president de la Fundació.

Les diverses accions de l’entitat van beneficiar l’any passat 59 persones, de les quals 20 són tuteles, 5 pretuteles, 30 d’orientació i seguiment i 4 curateles. Va realitzar 141 assessoraments, la majoria sobre tràmits administratius (33) i procediments d’incapacitació (25).

tracking