Intent d'estafa amb una suposada herència milionària

Alerta de la policia després de rebre denúncies de diversos ciutadans

Intent d'estafa amb una suposada herència milionàriaARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La policia va alertar ahir de l’intent d’estafa que han denunciat “diversos ciutadans” –sense precisar-ne el nombre– després de rebre cartes, trucades o bé cor­reus electrònics d’un suposat advocat estranger que els informava que eren beneficiaris d’una herència milionària. En la missiva se’ls demanava que es posessin en contacte amb el lletrat per tal de cobrar el llegat, però a més s’intentava que les víctimes facilitessin dades personals o fins i tot un avançament de diners per tal de fer l’operació d’aixecament del testament. La policia va avisar tots aquells que puguin haver rebut la missiva o trucada o cor­reu electrònic que en cap cas no contestin ni facilitin cap dada personal en tractar-se d’un frau i que posin els fets en coneixement de la policia.

Malgrat haver rebut diverses denúncies de víctimes alertant dels fets, des del cos van indicar que no tenen constància que cap ciutadà hagi caigut en l’engany i hagi entregat diners. La policia, segons van informar ahir, ha pogut constatar que el contingut del missatge té incorreccions i que, per tant, és “fàcil” identificar que no es tracta d’un document real d’un despatx d’advocats, ja que conté “nombroses incoherències”.

D’aquests intents d’estafa se’n donen esporàdicament amb diferents variants, i de fet al web de la policia, en l’apartat dedicat a la prevenció, s’alerta d’una de les modalitats que són les cartes en què s’assegura al destinatari que ha cobrat un premi de loteria, també milionari, i que necessiten les seves dades personals i bancàries. L’objectiu, com el de l’herència, és fer-ne un ús il·lícit.

tracking