Immigració

Dipòsit de 30.000 euros pels no residents que vulguin fer-se autònoms

El Govern ha presentat una modificació de la Llei qualificada d'immigració per assegurar que es desenvolupa l'activitat econòmica

Immigració es col·lapsa amb les peticions dels temporersXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha presentat aquest dimecres una nova modificació de la Llei qualificada d'immigració que entre d'altres aspectes incorpora l'obligació de dipositar 30.000 euros a l'INAF per obtenir una autorització per treballar per compte propi. Aquesta mesura s'aplicarà només per a les noves autoritzacions que impliquin inversió estrangera, ja sigui d'un no resident o d'una persona a la qual se li ha extingit el seu permís de treball. L'objectiu, segons ha informat la secretària d'Estat de Justícia i Interior, Ester Molné, és assegurar que aquestes persones duguin a terme realment una activitat econòmica al país, ja que s'han trobat amb diversos casos en què s'ha sol·licitat aquest tipus de permís i només s'ha constituït una societat però no s'ha desenvolupat una activitat econòmica real. Està previst que el dipòsit es retorni quan es doni de baixa, s'anul·li o no es renovi l'autorització.

D'altra banda, també s'ha decidit crear una nova autorització d'immigració temporal per a joves amb opció de treball, per permetre residir i treballar temporalment a Andorra als joves nacionals o residents en països que hagin signat un acord amb Andorra relatiu a l'establiment de programes de viatges formatius o de lleure amb possibilitat de treball.

També es modifiquen parcialment les condicions de concessió de l’autorització d’immigració per estudis per permetre que els seus titulars puguin treballar com a màxim setze hores en còmput setmanal, si es compleixen determinats altres requisits. Aquesta modificació vol promoure l’atractivitat del país per als estudiants estrangers, i alhora repercuteix positivament a l’hora de satisfer les necessitats conjunturals del mercat de treball nacional.

A més, es modifica puntualment la regulació de l’autorització d’immigració per raons d’interès científic, cultural i esportiu perquè els seus titulars puguin desenvolupar les activitats necessàries per gestionar el seu patrimoni propi, tenint en compte que sovint es tracta de persones que tenen interessos econòmics propis que han de poder administrar.

tracking