Telecomunicacions

Andorra Telecom guanya 16,2 milions amb MásMóvil

Andorra Telecom s’ha desprès del 66% dels títols que tenia de l’operadora espanyola i es queda amb el 0,89% de la companyia

Andorra Telecom guanya 16,2 milions amb MásMóvilXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra Telecom ha guanyat 16,2 milions d’euros per la venda del 66% de les accions que tenia a l’operadora espanyola MásMóvil. L’operació, segons va explicar ahir en roda de premsa el ministre d’Ordenament Territorial i president del consell d’administració d’Andorra Telecom, Jordi Torres, es va tancar la setmana passada. La venda es va fer a través d’un corredor de borsa espanyol i han adquirit les accions tres grans grups inversors internacionals. L’operació, va dir el ministre, s’ha fet “amb total discreció” per no pertorbar el mercat internacional de telecomunicacions.

La desinversió a MásMóvil, la quarta operadora de telefonia mòbil d’Espanya, ha generat aquesta plusvàlua de 16,2 milions d’euros, malgrat que les accions s’han venut per 23,3 milions, ja que 7,1 s’han de computar en retorn de capital.

L’operadora, que va adquirir el juliol del 2016 el 2,7% de les accions de MásMóvil, encara manté un 0,89% dels títols, és a dir, unes 175.000 accions, valorades en 11,2 milions. Torres va destacar el fet que abans de la venda de les accions el capital que Andorra Telecom tenia a la companyia era de 34,5 milions d’euros. També va recordar que les accions de MásMóvil es van comprar per 10,5 milions, a 19,5 euros per títol, i que en aquest període de temps s’han revalorat un 229% respecte al cost d’adquisició, ja que s’han venut a 64 euros cadascuna.

L’operació més gran mai feta

“La decisió de vendre s’ha pres vista la gran plusvàlua que hi havia hagut”, va assenyalar Torres, que va afegir que “en cap dels millors escenaris somiats podríem pensar a tenir-la”. El ministre va assegurar que aquesta “és l’operació més gran que ha fet fins a la data Andorra Telecom”, i va avançar, sense precisar, que n’hi ha previstes d’altres, però que les negociacions “s’han de portar amb la màxima discreció per no distorsionar el mercat”.

Preguntat per si la venda de les accions obeïa a la necessitat d’ingressar diners per part de l’antiga parapública, Torres va contestar amb fermesa: “De cap manera respon a la necessitat de capital d’Andorra Telecom.” Va ser més críptic quan se li va preguntar si els 16,2 milions s’invertirien en la construcció de The Cloud. “No necessàriament aquests diners han de ser per a la construcció de l’edifici perquè Andorra Telecom té els recursos necessaris per fer-ho. Però tenint aquesta plusvàlua, estimem que tot suma i tot ajuda”, va assenyalar.

Malgrat la venda de les accions, Torres va assegurar que la relació entre les dues companyies “és molt bona” i que s’han generat “sinergies” entre les dues empreses. El director general d’Andorra Telecom, Jordi Nadal, que va acompanyar el ministre en la roda de premsa, va recordar que una petita part del centre de trucades de MásMóvil per atendre els clients està a les instal·lacions del call center de la Massana.

Pepephone i Yoigo

Andorra Telecom va decidir adquirir les accions de MásMóvil en el marc de l’ampliació de capital que va fer l’operadora espanyola per poder finançar la compra de Pepephone i Yoigo. L’adquisició de les accions de MásMóvil per part de l’antiga parapública va suposar la primera operació internacional d’Andorra Telecom. El president del consell d’administració va recordar que la inversió a l’estranger forma part del mapa estratègic de la companyia d’apostar per noves activitats i d’obrir-se a nous mercats per pal·liar la caiguda d’ingressos per les trucades i la descàrrega de dades en itinerància.

Respecte al deute acumulat per MásMóvil que ha estat generat per l’adquisició de Pepephone i Yoigo, el director general d’Andor­ra Telecom va recordar que a les borses la companyia espanyola genera moltes expectatives. “Els actius que ara mateix té MásMóvil, més enllà del deute acumulat, fan que les perspectives sobre la companyia siguin molt bones”, va assenyalar Nadal.

SEGUEIX L'INTERÈS PER OFERIR LÍNIES ESPANYOLES

El director general d’Andorra Telecom, Jordi Nadal, va assegurar que els projectes amb l’operadora MásMóvil continuaran malgrat que només es disposi del 0,89% de les accions. Un dels més singulars en els quals treballa Andorra Telecom és el que possibilitaria que els clients andorrans poguessin adquirir línies espanyoles, que s’inclourien en la factura de l’operadora andor­rana, per utilitzar-les en aquell país i reduir així el cost del roaming. Nadal va tornar a explicar que el principal escull en aquest projecte és que per les dimensions del país el nombre de clients nacionals és molt reduït i la quarta operadora de telefonia de l’estat espanyol exigeix un mínim d’andorrans interessats per poder fer una tarifa a mida. El darrer cop que se li va demanar pel projecte, Nadal va assegurar que Andorra Telecom continuava interessada i que l’objectiu era oferir línies espa-nyoles l’estiu de l’any que ve.

tracking