Alberca diu que donarà al Perú les dades dels comptes de BPA

Els sud-americans demanen la informació de suposats suborns a polítics

Alberca diu que donarà al Perú les dades dels comptes de BPA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Alfons Alberca s’ha compromès amb les autoritats peruanes a entregar tota la informació dels comptes dels polítics i funcionaris peruans que presumptament van cobrar suborns a través de Banca Privada d’Andorra. Alberca va fer les manifestacions a Lima, on ha arribat, juntament amb la batlle Canòlic Mingorance, per participar en la convenció de fiscals i procuradors generals iberoamericans, que va començar ahir. El Perú ha demanat la informació dels comptes i de les transaccions que s’haurien fet entre la constructora brasilera Odebrecht i els funcionaris i polítics peruans que suposadament corresponien a suborns per aconseguir licitacions d’obres públiques de centenars de milions d’euros.

Els dipòsits sumen prop de quinze milions de dòlars. Entre els beneficiaris es troben Miguel Atala, exfuncionari de Petroperú; Horaci Cánepa, exàrbitre de la Cambra de Comerç de Lima; Víctor Enrique Muñoz Cuba; Edwin Martín Luyo Barrientos, expresident del comitè de licitacions del metro 1 de Lima; Jorge Peñaranda Castañeda, i Gabriel Prado Ramos. El fiscal general andorrà va manifestar que “el Perú ha sol·licitat col·laboració i no els puc donar una data [de lliurament], però esperem que sigui el més àgil possible. El doctor [Pablo] Sánchez serà qui administri la informació”.

Alberca va comentar que la Fiscalia d’Andorra treballarà estretament amb el Ministeri Públic del Perú, perquè tenen el mateix interès que s’avanci en les investigacions. A més, va recordar que el procés d’investigació fiscal és complex perquè no és fàcil harmonitzar legislacions nacionals. El fiscal va indicar que s’han de promoure fórmules perquè no hi hagi fronteres en la lluita contra la corrupció i la impunitat. Davant de la petició respecte a quan es donaran les dades, va indicar: “Jo els demanaria una mica de paciència. Els temps de la justícia no són els temps de la política i menys del periodisme. Tinguem paciència.” Alberca prendrà part en una conferència L’eficàcia en l’estratègia antiblanqueig en un món globalitzat.

tracking