L'associació de peruans clama contra la policia andorrana

Consideren desmesurada l’actuació que es va cloure amb la detenció de quatre residents

Detingut per tercer cop un jove per robar un gos de la caneraARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El president de l’Associació de Residents Peruans, Lorenzo Castillo, va denunciar ahir la presumpta “actuació excessiva” de la policia en uns incidents que es van produir la nit de dissabte a diumenge en un discoteca d’Escaldes-Engordany. Segons va assenyalar Lorenzo, quatre residents peruans, tres homes i una dona, van ser reduïts i després detinguts per un presumpte delicte de resistència a l’autoritat, injúries i amenaces. El que denuncien des de l’entitat és que les quatre persones no van fer absolutament res per ser detingudes i que una va ser reduïda de manera desmesurada.

Els tres homes van ser llançats a terra, va explicar Lorenzo al Diari després de parlar amb alguns dels testimonis de la detenció, i la dona va ser reduïda per un agent que li va posar el genoll sobre l’esquena. Segons el president, la policia va actuar contra la dona després que un dels seus companys la convidés a agafar el telèfon mòbil i a gravar tot el que estava succeint.

Lorenzo, que va voler deixar clar tot “el meu respecte per la feina de la policia”, va assegurar que malgrat que els quatre residents podien haver patit alguna ferida l’advocat de guàrdia li havia indicat que no havien passat per l’hospital. Els quatre detinguts van quedar en llibertat ahir al vespre després de declarar davant la batlle. La dona no ha presentat, de moment, cap denúncia, va assenyalar el seu advocat, que va explicar que s’havia queixat per l’actuació policial.

El president de l’entitat els recomanarà que siguin visitats a l’hospital per si volen interposar una denúncia i va avançar que es posarà en contacte amb el consolat peruà a Barcelona per explicar què va succeir dissabte a la nit.

tracking