justícia

El Superior evita dur 6 mesos a la presó un jove com volia fiscalia

Va demanar revocar la pena condicional per haver contactat amb l’exparella, a la qual havia amenaçat

Petició d'absolució per a un home penat amb quatre anys per abusar d'una discapacitadaARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Superior de Justícia ha desestimat la demanda de la fiscalia, que volia l’ingrés d’un resident equatorià de 23 anys condemnat per ordenança penal (judici ràpid) a sis mesos de presó condicional qualificats a no entrar en contacte amb la seva exparella. La condemna va ser conseqüència de les amenaces de mort que el jove va proferir contra la noia l’any 2015, quan compartien habitatge al Pas de la Casa. La pena també sumava el delicte d’injúries i resistència greu als policies que van acudir al pis el dia dels fets. Aquesta condemna condicional tenia un període de suspensió de dos anys.

Només quatre mesos després que la condemna fos ferma, el jove va coincidir amb l’exparella al pis que compartien i ella el va denunciar per haver crebantat l’ordre de no contactar. Va ser condemnat per contravenció penal per aquests fets i la fiscalia ho va considerar un incompliment de la condicionalitat de la condemna. Va demanar per aquest fet que s’obligués el jove a entrar sis mesos a la presó.

El Superior no ha fet cas a la fiscalia i sí a la defensa del resident equatorià, que va demanar al tribunal que de condemnar-lo la pena no superés els 15 dies d’internament. I és aquesta la condemna dictada pel Superior. La defensa, que va explicar que el jove havia contactat en la seva exparella per casualitat perquè no sabia que estaria al pis que havien compartit, va demanar que no es fes cas al ministeri públic, ja que ingressar a la presó seria perjudicial per un jove ara socialitzat.

tracking