referèndum

L'ANC anima els ciutadans a desplaçar-se a Catalunya l'1-O

L’entitat ha tramitat un total de 400 expedients de residents catalans perquè puguin votar

L'ANC anima els ciutadans a desplaçar-se a Catalunya l'1-OXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) fa una crida als residents catalans i també als andorrans i la resta de ciutadans del Principat a desplaçar-se a Catalunya i mobilitzar-se per garantir la celebració del referèndum de l’1 d’octubre. L’entitat farà campanya durant la resta de la setmana perquè els habitants s’impliquin en la jornada de votacions que el Govern de la Generalitat ha convocat per diumenge vinent. “Els direm que atesa la proximitat amb Catalunya aquest cap de setmana, o ni que sigui diumenge, baixin al seu poble o a la Seu d’Urgell per donar suport a la gent que votarà”, va explicar ahir el coordinador de l’ANC a Andor­ra, Manel Urindar.

Urindar va remarcar que “la gent que que resideix a Andorra o ja ha votat o ja no pot votar”, tret dels residents no empadronats o els ciutadans transfronterers, i per tant els insta a “baixar per donar suport”. L’independentista va remarcar que els membres de l’ANC es desplaçaran als pobles i ciutats catalanes i convocaran una festa si guanya el sí.

400 expedients tramitats

El coordinador de l’ANC va donar a conèixer que l’entitat ha tramitat un total de 400 expedients de residents catalans que volien votar. En concret, se’ls ha ajudat a omplir el registre de catalans residents a l’exterior de la Generalitat. Urindar va detallar que es tracta majoritàriament de gent gran i poc familiaritzada amb internet o bé de gent que no tenia temps a qui es va donar d’alta per tal de constar al cens.

tracking