Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Política

Enfrontament per la constitucionalitat de les lleis de transferències i competències

López apunta que ja s'havien palesat dubtes i Martí nega que en les reunions es manifestés res
El conseller del PS, Pere López, ha preguntat sobre els informes de les lleis de competències i transferències.

Enfrontament per la constitucionalitat de les lleis de transferències i competències

El conseller del PS, Pere López, ha preguntat sobre els informes de les lleis de competències i transferències.

ANA / M. T.
Actualitzada 28/09/2017 a les 16:52
Si es va fer constància o no per part del Partit Socialdemòcrata sobre la possible inconstitucionalitat de certs punts de les lleis de competències i transferències ha estat motiu d'enfrontament entre el conseller socialdemòcrata Pere López i el cap de Govern, Toni Martí, en la sessió de control del Consell General. Així, mentre que López ha mantingut que diferents comuns (Andorra la Vella, Sant Julià de Lòria i la Massana) i ells mateixos van alertar que hi podria haver certs aspectes que podien contradir la Constitució, Martí li ha respost que "cap comú" va posar en dubte la constitucionalitat i ha convidat López a aportar l'acta de les reunions tripartides (comuns, Govern, Consell General) en què consti aquesta constatació, ja que ha afirmat que no hi és. Així, ha lamentat que López "faci política" i digui "mitges veritats", tot i que ha afegit que "encara" confia que des del PS es doni suport a les dues lleis.

López li ha respost que els dubtes són "públics i notoris" i ha lamentat que els informes encarregats pel Govern, i que confirmen la constitucionalitat de les dues lleis, hagin estat "filtrats" a un mitjà de comunicació del país i ha criticat la manera de procedir del Govern, ja que no és la primera vegada, ha dit, que qüestions demanades pels consellers es filtren als mitjans.

López ha lamentat la tardança en l'obtenció dels informes encarregats pel Govern i ha evidenciat que ara necessitaran "temps" per poder-los analitzar, amb la qual cosa ha posat en dubte que es puguin complir els terminis que el cap de Govern havia anunciat.
"A vostè el que li molesta és que haguem arribat a un acord" amb Liberals d'Andorra, li ha etzibat Martí a López quan aquest li ha retret que si el que volia era que recolzessin la llei, "hauria d'haver apropat posicions".
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts