turisme

'Scalada Stelar' genera un impacte econòmic de 20 milions d'euros

Francesc Camp va dir que les xifres eren positives però creu que el format està “esgotat”

'Scalada Stelar' genera un impacte econòmic de 20 milions d'eurosFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El darrer espectacle del Cirque du Soleil, Scalada Stelar, va generar un impacte econòmic al país de 20 milions d’euros, un més que l’any passat. El ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, en va fer un balanç molt positiu i va dir que era una bona manera d’acomiadar-lo. “Estem contents perquè el format era el mateix, i tenir el repte de superar els anys anteriors era complicat perquè ja veníem de xifres molt altes. Tanquem bé el format Scalada amb aquests resultats”, va dir. Segons va explicar, els ingressos han pujat un 16%, dada que representa gairebé un milió d’euros més que l’any passat, i això s’explica per l’augment de l’aforament, s’ha arribat al 98% en total, per l’increment del preu de les entrades, per l’augment de patrocinadors i pels productes de marxandatge. Per contra, les despeses van caure gairebé 250.000 euros respecte al 2016. També va baixar el cost net per cada espectacle, 116.000 euros, i va ser el més econòmic de les cinc edicions.

El format d’Scalada està “esgotat”, pel ministre. Malgrat que les dades són bones, tal com va avançar, la valoració del públic va caure 0,2 dècimes i va passar del 8,8 al 8,6. Per Camp això s’explica perquè el públic andorrà l’ha qualificat pitjor que cap altre turista i per la poca decoració de l’escenari, a causa d’haver fet la pista central i oberta per tots costats. De cara al futur, el Govern i la companyia canadenca ja estan treballant en un nou espectacle però haurà de ser “una nova història per fer-lo més atractiu i que generi més interès del que ha tingut fins ara”, va dir Camp. L’acord es podria rubricar les pròximes setmanes, però només serà per dos anys, ja que “acabem legislatura l’any que ve i encara farem els pressupostos del 2019. Nosaltres arribem fins aquí i el pròxim Govern decidirà què vol fer amb tot això”, va finalitzar el ministre.

LA XIFRA

107.409 entrades és l’assistència total a les 22 funcions que es van fer. La xifra supera en gairebé 2.000 tiquets el 2016, l’any en què més ocupació va tenir. Les entrades gratuïtes són les que més han augmentat, de les 53.131 a les 54.863. Les de pagament ho han fet més moderadament, de les 51.928 a les 52.546.

tracking