Salut

Tots els metges hauran de registrar les visites mèdiques

Els no convencionats també participaran a la història clínica compartida

Tots els metges hauran de registrar les visites mèdiques

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tots els metges del país hauran de registrar les visites a la història clínica compartida. El projecte de llei de drets i deures del pacient i la història clínica que ahir es va tancar en comissió parlamentària ha incorporat l’obligació que també aquells professionals que no estiguin convencionats a la CASS facin constar les visites a l’arxiu de dades mèdic compartit. D’aquesta manera, als que no tinguin conveni amb la Seguretat Social se’ls autoritzarà a l’accés a la història clínica per tal que tota l’activitat mèdica del pacient estigui reflectida a la base de dades. Un extrem que fonts parlamentàries van justificar pel fet de donar sentit a la via integrada en la qual s’assenta la reforma sanitària que amb l’aprovació d’aquesta llei –que serà o el 5 o el 20 d’octubre– s’ha de començar a desplegar. El que persegueix la norma és que tot l’itinerari mèdic del pacient consti a l’historial per complir així amb l’objectiu final de la reforma de la sanitat, que és que la CASS tingui control de tota l’activitat per tal de poder racionalitzar la despesa i evitar duplicitat d’actes mèdics.

Pel que fa a les visites amb professionals de fora, serà el pacient qui haurà de notificar-les al seu metge referent per tal que ho inclogui a l’historial. Així, la llei respecta la lliure elecció del ciutadà a l’hora de visitar-se amb el metge que vulgui, però l’obliga a comunicar-ho per tal que la CASS li reemborsi la prestació. De no fer-ho no es reemborsarà.

Videovigilància a salut mental

El projecte també autoritza a activar les càmeres de videovigilància a la quarta planta de l’hospital en alguns supòsits. Els consellers han inclòs una esmena dels demòcrates que permet la supervisió videovigilada sense autorització judicial en cas que el pro­fessional decideixi que és necessari per motius de salut o seguretat. Fonts parlamentàries van argumentar que es vol evitar així els problemes amb què es trobaven els batlles que havien d’actuar en aquestes situacions i també els metges, per tal que en cas d’urgència no hagin d’esperar-se a obtenir el permís judicial. Amb tot, els professionals de salut mental podran activar les càmeres si està fonamentat mèdicament, però posteriorment un batlle haurà de corroborar l’actuació.

tracking