Justícia

El jutge De la Mata imputa a Robert per blanquejar els diners de la família Pujol

El jutge De la Mata imputa a Robert per blanquejar els diners de la família PujolXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutge de l’Audiència Nacional espanyola José de la Mata ha acordat imputar a l’ex-director general de Ràdio i Televisió d’Andorra (RTVASA) Francesc Robert per ajudar la família Pujol a blanquejar diners. El magistrat que investiga el cas Pujol reclama a les autoritats andor­ranes que la Batllia el citi a declarar per un delicte continuat de blanqueig de capitals, segons van publicar diversos mitjans espanyols a partir d’una interlocutòria signada pel jutge el 20 de setembre.

El magistrat ha decidit imputar a Robert després de rebre un informe de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) el 9 de febrer passat que provaria “l’estreta col·laboració” de Robert en “l’estratègia d’ocultació i blanqueig de capitals fora d’Espanya i la seva repatriació”. Per això, De la Mata insta el Principat a autoritzar la seva “presència i participació” en la declaració perquè aclareixi la seva eventual implicació.

Però el jutge també demana que siguin presents en la declaració a Andorra els fiscals i la lletrada de l’Administració de Justícia del Jutjat Central d’Instrucció número 5 de l’alt tribunal espanyol. No obstant això, demana que “si per motius d’agenda no fos possible el desplaçament de la Comissió Judicial Espanyola al Principat d’Andor­ra”, la declaració es faci igualment però a través de videoconferència. Robert va participar segons la informació en almenys set casos de presumpte blanqueig del clan Pujol.

tracking