reportatge

En record de Pere Valls

L’Associació Andorrana per la Malaltia d’Alzheimer va organitzar una gala en què es va homenatjar una de les persones que més van lluitar per aquest col·lectiu.

En record de Pere VallsXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La primera gala Pere Valls va reunir prop de 300 persones a la sala del Prat del Roure i va ser un record cap a “una de les persones que més han lluitat pels drets de les persones amb discapacitat i amb Alzheimer”, va explicar el seu amic Jacint Risco, gerent de la Federació Andorrana d’Associacions de Persones amb Discapacitat (FAAD). “Valls va ser el president que va fer trontollar tots els esquemes establerts i va lluitar per elles sense defallir”, va seguir recordant-lo Risco. La seva filla, Montserrat Valls, va explicar que per recordar el seu pare què millor que mantenir els objectius que s’havia marcat, per això, l’Associació Andorrana per la Malaltia d’Alzheimer (AAMA) va fer èmfasi en la formació dels professionals que atenen els pacients, marcar un full de ruta per als malalts i els seus familiars, conscienciar la societat i “garantir que els centres sociosanitaris estiguin perfectament adequats”, va dir Valls. A la gala també es va presentar el llibre Un passat i un futur presents, un recull de relats escrits per una quinzena d’autors, coordinats per David Arrabal, que es va finançar a través de Verkami. “Gràcies als 140 mecenes va recaptar 3.108 euros, més del que demanàvem per poder realitzar-lo”, va explicar Valls.

Arrabal va fer la intervenció més reivindicativa de la nit en afirmar que “si el Govern destinés més diners als centres de recerca i d’investigació en lloc de fer-ho a les carreteres o a edificis sense sentit, potser no hauríem de fer aquest llibre per recaptar fons per a una associació d’ajuda a les persones”.

tracking