Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
sistema polític

Canviar de partit augmenta l'abstenció

El CRES detecta que una part de la població vota si obté recompenses a canvi
Passar d’un partit a l’altre afavoreix l’abstenció. Els canvis de carnet per part dels polítics, així com les mutacions en el sistema de partits influeixen en l’elevada abstenció que hi ha al Principat, amb una participació a les generals que ha passat del 80% al 66% en quinze anys –Andorra ocupa el segon lloc al rànquing dels petits estats amb menys participació–. També les dificultats eco- nòmiques, el fet que els censos electorals estiguin desactualitzats o el poc ús del vot per correu expliquen l’elevada abstenció, segons els resultats de l’estudi sobre l’abstencionisme que ha elaborat el Centre de Recerca
  • #6 GD
    (23/09/17 05:13)

    Amb la llei electoral que tenim, DA no tenia la majoria, i aquí els tenim ! Vist aixó, properament, posaré una papereta blanca. Hauriem de canviar aquest sistema medieval.

    Respondre
  • #5 perqué votar?
    (22/09/17 19:59)

    l'abstencio es el millor remei als politics que tenim, es pensen que el poble es ciego, un dia d'UL el altres de DA, un dia de ND, el altre de PS i despres de SDP, un dia IDN despres qualsevol partit.... sou els mateixos amb els collars intercanviats. Prou de politics que tan sols esteu al carrec per ego personal, per guanyar un sou, per servir els poders factics.... una mica més d'independencia, de amor al país... prou d'anar en contra d'algú!!!! no teniu ideari, no teniu visió de país, tan sols sabeu fer parxes, mirar de contentar tothom, la politica no es aixó la politica es servei, prendre decisions que poden fer perdre vots, la politica es vocació i amor al país i tots vosaltres feu pena. Si els nostres padrins veiguessin el consell que tenim ... cuans de vosaltres heu passat per el comú? aixó era una regla d'or, com voleu coneixe el poble.... tornem a les arrels si us plau srs de les cupules.

    Respondre
  • #4 MARKLIN2
    (22/09/17 14:55)

    NO ENCERTEU NI POR CASUALITAT.

    Respondre
  • #3 Joan
    (22/09/17 11:05)

    Potser la gent també està farta d'aquesta llei electoral injusta que tenim, on no guanya el que vota la majoria.

    Respondre
  • #2 Pere
    (22/09/17 10:30)

    Desencantats, farts de tanta mentida i tanta manipulació. Per exemple; algú ens ha demanat si volem pertànyer a la UE?. Doncs no, tot ens ve imposat i poder ja ens hem cansat del joc de benestants i polítics, que no deixen de ser el mateix. 

    Respondre
  • #1 GD
    (22/09/17 08:31)

    Fa anys que he deixat de creure en els polítics ! Egoïsme i "rucades" ! Això és el que penso d'ells ! Fa anys que poso una papereta blanca perquè no m'en agrada cap i penso que no son ningú per a solucionar els nostres problemes. 

    Respondre
6
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts