TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

política

DA incorpora als textos de la reforma laboral aportacions dels sindicats i la CEA

El partit té els projectes pràcticament tancats i preveu entrar-los a tràmit a primers doctubre

DA incorpora als textos de la reforma laboral aportacions dels sindicats i la CEADA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

DA ha incorporat als textos de la reforma laboral aportacions de totes les organitzacions que els en van fer arribar. El partit ha enllestit ja l’anàlisi de totes les propostes rebudes i ha decidit quines inclou i quines descarta. En aquest sentit, fonts demòcrates van afirmar que s’han incorporat suggeriments de “gairebé totes” les entitats. En concret, van presentar esmenes la CEA, el SAT, l’USdA i el Sindicat de Personal de l’Administració General, com a organització empresarial i sindicats, a més de l’Associació Andorrana de Gestors de Persones, els impulsors de la ILP per a l’ampliació de la baixa de maternitat i també el mediador Ramon Tena.

Les mateixes fonts van explicar que només s’han afegit als projectes de lleis laborals aquelles propostes que “segueixen la filosofia inicial del text”. “Allò que és diametralment oposat no es pot encabir”, i per tant no s’ha tingut en compte, van reafirmar. En concret, es tracta d’observacions fetes a la reforma laboral que inclou la proposició de llei qualificada de relacions laborals –que modifica el codi vigent des del 2008–, la que regula el dret a vaga i la que normalitza l’acció sindical i patronal, que preveu la creació del Consell Nacional del Treball, i normativitza el conflicte col·lectiu, de vaga i de tancament patronal.

A principis del mes que ve

Fonts del partit van detallar que estan “acabant de tancar” els documents, que s’enllestiran la setmana que ve, i que es presentaran als grups parlamentaris “els primers dies d’octubre”. D’aquesta manera, la voluntat de la formació taronja és entrar les proposicions de llei a tràmit la primera quinzena d’octubre.

La previsió del partit era presentar els textos després del dia de Meritxell, però la pròrroga que es va donar als agents socials perquè presentessin esmenes (les propostes es van trametre a l’abril i les entitats van poder analitzar-les fins al juliol, un mes més del previst) ha fet allargar el termini. Els textos de DA estableixen la rebaixa de la indemnització als 31 dies per any, la del descans i també l’allargament de la baixa maternal un mes, entre altres.

tracking