òbit

Comiat emotiu a Enric Palmitjavila a la capital

Comiat emotiu a Enric Palmitjavila a la capitalFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’església de Sant Esteve d’Andorra la Vella es va omplir ahir a la tarda per retre el darrer comiat a l’empresari, polític i bibliòfil Enric Palmitjavila, que va morir dimarts passat als 80 anys. Palmitjavila, que va ser conseller general d’Unió Liberal entre els anys 1997 i 2001, va ser cofundador i copropietari amb Pere Besolí de l’empresa Andimesa, des d’on van impulsar Gala Perfumeries, cadena que actualment compta amb 21 botigues al Principat. En l’àmbit empresarial també era copropietari amb Besolí de la promotora immobiliària Profinca i era el propietari del grup Quars, ESSO, Òptica Visual i de la Borda Estevet. També va ser membre fundador de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis.

Palmitjavila va ser conseller general de la mà de l’excap de Govern Marc Forné, amb qui va compartir llista (va ser el número dos) a les eleccions generals del 1997. Va ser representant de l’assemblea parlamentària del Consell d’Europa i cònsol honorari d’Alemanya.

En l’àmbit cultural va destacar per la seva estima als llibres, amb una biblioteca que superava els 150.000 exemplars. Membre actiu del Cercle de les Arts i de les Lletres, va ser reconegut per aquesta entitat conjuntament amb Besolí per la seva trajectòria en el món de la cultura.

tracking