afers exteriors

Colòmbia i Portugal donen suport a la Cimera al Principat

El cap de Govern acorda amb el primer ministre lusità una visita oficial a Lisboa

Andorra rep el suport de Colòmbia per acollir la Cimera Iberoamericana el 2020SFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tant Colòmbia com Portugal avalen la candidatura del Principat per acollir l’any 2020 la Cimera de caps d’Estat i de Govern iberoamericans. Toni Martí va obtenir ahir el suport del president colombià, Juan Manuel Santos, i del primer ministre lusità, António Costa, durant les reunions que va mantenir amb ambdós mandataris a la seu de les Nacions Unides. Amb Santos, Martí va coincidir en constatar el bon clima de relació que ja va existir quan Colòmbia va ser seu de la cimera i el Principat va acollir una de les reunions sectorials, la d’educació. En aquest sentit, el president colombià va acollir “de manera positiva” la possibilitat que proposa Andorra de compartir amb altres països la celebració de reunions sectorials.

No va ser l’única qüestió que van abordar Santos i Martí, que també van acordar iniciar les converses per assolir un conveni de no doble imposició, que seria el primer que el Principat subscriu amb un país de l’Amèrica llatina. Finalment, el cap de Govern va convidar el mandatari colombià, nomenat recentment premi Nobel de la Pau, a visitar Andorra abans de finalitzar el seu mandat, el maig de l’any que ve.

Visita oficial a Portugal

Amb el primer ministre lusità, el cap de Govern va acordar que realitzarà una visita oficial a Lisboa “durant els propers mesos”, que tindrà com a objectiu reforçar els vincles econòmics i socials amb Portugal després que hagi entrat en vigor el conveni de no doble imposició entre ambdós països. La reunió dels dos mandataris anirà precedida d’una missió econòmica de l’empresariat andorrà a la capital portuguesa.

Martí i Costa també van valorar molt positivament la visita del president de Portugal, Marcelo Rebelo de Sousa, a Andorra, coincidint amb el Dia de Meritxell. Per Martí, “cal seguir omplint de contingut la relació privilegiada que Andorra té amb Portugal”, segons recollia el comunicat de premsa del Govern.

tracking