Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
afers exteriors

Andorra se suma al Pacte Mundial pel Medi Ambient que proposa França

La iniciativa francesa està encaminada a clarificar i reordenar les nombroses convencions internacionals signades al llarg de les últimes dècades en matèria mediambiental
Actualitzada 20/09/2017 a les 10:45
El cap de Govern, Antoni Martí, va participar ahir, a la seu de les Nacions Unides, a l’acte de llançament del Pacte Mundial pel Medi Ambient, una iniciativa impulsada pel president de la República Francesa i copríncep, Emmanuel Macron, i que busca harmonitzar tots els acords internacionals que protegeixen el medi ambient i consolidar aquesta protecció com un dret subjectiu.

El Pacte Mundial pel Medi Ambient és una iniciativa francesa encaminada a clarificar i reordenar les nombroses convencions internacionals signades al llarg de les últimes dècades en matèria mediambiental. Amb aquesta iniciativa França dóna continuïtat a la que ha estat una de les qüestions claus de la seva política multilateral al llarg dels últims anys: la protecció del medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic.

D’altra banda, el Pacte Mundial pel Medi Ambient pretén consolidar el dret a un medi ambient de qualitat com un dret subjectiu de les persones i, per tant, com una obligació dels governs i les administracions. En aquest sentit, tal i com va recordar el cap de Govern, la Constitució andorrana va ser pionera en incloure, fa 25 anys, el dret al medi ambient com un dret dels ciutadans així com l’obligació dels poders públics de vetllar per l’equilibri ecològic.

L’acte, en el qual van participar representants de la majoria de països de la comunitat internacional, també va servir per reafirmar el compromís de molts dels membres de les Nacions Unides per assolir els objectius marcats en l’Acord de París contra el canvi climàtic.

Martí, que va assistir a la reunió d’alt nivell acompanyat de l’ambaixadora d’Andorra a les Nacions Unides, Elisenda Vives, va recordar que Andorra va ser dels primers països a presentar la seva contribució nacional durant la negociació de l’acord i que ja està desplegant mesures per arribar a l’objectiu de reduir un 37% les emissions de CO2 el 2030 respecte l’escenari immobilista. El cap de Govern va citar l’impuls al vehicle elèctric, les xarxes de calor centralitzades i la promoció de les energies renovables com a exemples pràctics que ja s’estan implementant i que demostren el compromís d’Andorra en aquesta qüestió.
Etiquetes
  • #1 Toni
    (20/09/17 17:37)

    i qui ens donarà les enganxines de contaminació per posar al cotxe i poder circular per França o Barcelona ?

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts