Els treballs per fer The Cloud es reprendran a final d'any

L’executiu, després de molts dubtes, aposta per tirar endavant l’edifici i es crearà una comissió perquè es fixi quins seran els projectes que ocuparan l’espai

Els treballs per fer The Cloud es reprendran a final d'anyFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Govern ha avançat molt en la guerra interna entre els partidaris de tirar endavant l’edifici The Cloud i els que consideren que la inversió no es justifica i que el millor és ubicar-hi una plaça pública. En aquest segon sector, val a dir que segons fonts properes al tema el posicionament és més aviat el de fer de moment la plaça amb una inversió mínima i deixar l’espai per si en el futur l’escenari ha canviat i l’edificació es pot justificar.

La majoria es decanta ara per tirar endavant el projecte amb dues decisions concretes. D’una banda, l’inici de la demolició de l’edifici d’Andorra Telecom tindrà lloc a final d’any i hauria d’estar acabada en un període curt de temps. Aquest fet, però, no comporta cap acció definitiva, perquè tant si s’edifica com si s’hi col·loca una plaça les dependències comercials d’Andorra Telecom han d’anar a terra. La segona iniciativa passa perquè es creï una comissió que ha d’establir exactament quins seran els continguts que s’instal·laran en cadascun dels espais de l’edifici. La distribució genèrica d’espais ja s’ha realitzat. S’ha determinat quina zona hauria de ser per a cadascun dels tipus de contingut, però ara es vol anar un pas més enllà i posar nom i cognoms a cadascun dels espais.

La voluntat de tenir clar quins seran els operadors que s’hi ubicaran topa, segons altres fonts coneixedores del cas, amb la realitat. La major part dels potencials continguts de The Cloud han rebut les propostes d’ubicació amb fredor. El motiu no és la falta d’interès, sinó que consideren que no es poden demanar compromisos a tres anys vista un cop l’edifici estigui acabat quan ni tan sols s’ha començat l’obra, i alguns mostren dubtes respecte que s’arribi a tirar endavant. Els empresaris interessats han optat majoritàriament per emplaçar la resposta al moment que el projecte hagi començat el camí i es puguin establir unes dates aproximades d’obertura. En aquest sentit, les mateixes fonts expliquen que quan a un directiu li planteges que s’instal·li en un projecte d’edifici que si tot va bé estarà en funcionament d’aquí a tres anys la resposta habitual és: “Ni tan sols sé si d’aquí a tres anys jo seré a l’empresa.”

El projecte ha patit múltiples modificacions des de la idea original en temps del ministre Alcobé. La més significativa va ser que durant molts mesos es va treballar amb la possibilitat d’ubicar-hi el casino. Finalment, es va descartar i les mateixes fonts apunten que aquell procés va provocar un important desgast i també cert desencantament. El projecte amb el qual es treballa actualment és una infraestructura d’edifici intel·ligent amb un cost aproximat de 39 milions d’euros. Aquesta xifra, però, com acostuma a passar a les macroedificacions, podria trobar-se amb desviacions a l’alça. Les fonts consultades van comentar que el volum de diners, per la magnitud de l’obra, es troba en la línia d’altres inversions en edificis, com ara la nova seu del Consell General o la futura seu de la Justícia, apuntant que en aquest cas els edificis no tenen caire productiu amb l’activitat que s’hi genera.

ELS BOTIGUERS VOLEN LA TANCA A FORA SI L'OBRA NO COMENÇA JA

La presidenta de l’Associació de Comerciants del carrer Riberaygua i travesseres, Rosa Pascuet, manté que el termini en què es faci l’obra preocupa als veïns. “Som conscients que el projecte serà un revulsiu, però la tanca que hi ha instal·lada fa que menys persones entrin al barri a fer compres”, considera.

Pascuet confirma que recentment han rebut una carta del ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, en la qual els tranquil·litza sobre el fet que el projecte es farà en aquests ter­renys. “El que ens preocupa és quan es farà, si s’ha de començar a fer en tres mesos, bé, però si han de trigar més, que treguin la tanca i després tornin a posar-la”, demana.

Pascuet insisteix en la idea que l’actual situació del solar frena els turistes i els vianants, que no entren tant com abans al barri, un fet que perjudica greument els comerços. “Amb la tanca de The Cloud, la zona no és gens atractiva”, apunta la representant dels comerciants. Els veïns i empresaris han arribat a proposar que, mentre no s’actua al solar, s’hi adeqüi una plaça. “Entenem que no és fàcil, però l’obra triga molt de temps i suposa un perjudici important”, indica Rosa Pascuet. “Estarem encantats de la vida si finalment s’hi fa The Cloud”, matisa la presidenta dels comerciants, que espera que el Govern posi el punt final a la manca d’informació que hi ha al barri sobre el futur del que un bon dia en pot ser un emblema.

tracking